Het ontwerp voor de GigaGieter. (Foto: CitySenses)
Het ontwerp voor de GigaGieter. (Foto: CitySenses)

CitySenses gaat van start met bouw GigaGieter

Algemeen

ALMERE - CitySenses gaat van start met de bouw van GigaGieter achter het Upcyclecentrum in Almere Haven. Tijdens twee bouwdagen op zondag 30 januari en zaterdag 19 februari kan iedereen meehelpen.

De GigaGieter wordt een 11 meter hoog circulair kunstwerk met een boodschap: we gooien teveel plastic weg. In maart zal het kunstwerk onthuld worden op de groenstrook tussen het Upcyclecentrum op de Steiger en het busstation voor de Floriade.

De GigaGieter is ontworpen naar een idee van Irma van Zijl en wordt gerealiseerd door CitySenses; een collectief van kunstenaars en makers. Zij wonnen hiermee de ontwerpwedstrijd om de achterzijde van het Upcyclecentrum aan te kleden. Het kunstwerk laat mensen in één oogopslag zien hoeveel huisraad mensen weggooien.

De GigaGieter is een community art project en wordt samen met Almeerders gebouwd. De plastic gieter bestaat uit weggegooid huisraad als kinderspeelgoed, emmers en tuinmeubelen die in korte tijd zijn verzameld vanuit het naastliggende Upcyclecentrum. De bouwdagen vinden op 30 januari en 19 februari tussen 10.00 en 17.00 uur plaats op het pleintje bij de De Blauwe Reiger op de Steiger in Almere Haven. Dan worden gaasrekken bekleed met plastic afval. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto