(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Laatste groet aan bomen Westerdreef

Algemeen

HAVEN - Havenbewoners hebben zondag samen met klimaatbeweging Extinction Rebellion, de Partij voor de Dieren en de SP een laatste groet gebracht aan de bomen die worden gekapt langs de Westerdreef. “Het was een mooie, ingetogen mars”, aldus Jesse Luijendijk, fractievoorzitter Partij voor de Dieren. “Donderdag doen wij bij de gemeenteraad nog een laatste poging om deze desastreuze kap uit te stellen.” 

Binnen enkele dagen worden de bomen gekapt, omdat ze volgens de gemeente een gevaar vormen bij stormachtig weer. De actievoeders twijfelen ernstig aan die lezing. Zij spreken van ‘zinloos geveld’. “Ze zijn nog maar op de helft van hun leven. Bij hun verdere groei zouden ze volgens boomexpert Kopinga alleen nog maar veiliger worden. Nu de bomen nog overeind staan in hun volle glorie hebben we de bomen een laatste groet gebracht en  bedankt voor al het moois dat ze ons 40 jaar gaven”, aldus de organisatoren van de rouwmanifestatie. “We beloven plechtig dat we de strijd voor de bomen van Almere niet opgeven”. 

Rouwlinten verwijderd

De actievoerders hadden vorige week ook rouwlinten aangebracht aan de bomen langs de Westerdreef met de tekst ‘ik moet dood’, maar deze waren een dag later alweer verwijderd door de gemeente Almere. “Alsof ons de mond werd gesnoerd”, reageert Chris van der Paardt, betrokken bij het Voedselbos Park Uithof. Tijdens de rouwmanifestatie vroegen de organisatoren de aanwezigen om de bomen zondag massaal te fotograferen en de foto’s te delen. “Als blijvende herinnering aan hoe het was en nooit meer wordt.” 

(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto