(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Eerste lammetjes geboren in Vroege Vogelbos

Algemeen

HAVEN - In de schaapskooi in het Vroege Vogelbos zijn de eerste lammeren van dit jaar geboren. Deze eerste lammeren zijn van het Flevolander ras. Tot eind maart verwacht Stad & Natuur in het Vroege Vogelbos nog lammeren van het ras Flevolander, Drents Heideschaap, Zwartbles en Shetland schaap. Wie in de voorjaarsvakantie wil komen kijken, is van harte welkom. De lammeren zijn goed zichtbaar via het raam aan de voorkant van de schaapskooi.

Het Vroege Vogelbos is sowieso een leuk uitje in de voorjaarsvakantie. Er zijn allerlei activiteiten bij Stad & Natuur. Zo kunnen kinderen de nieuwe speurtocht Schaapje in het bos doen, waarmee zij met zwartbles Zoë op ontdekkingstocht door het bos gaan. Ook zijn er twee excursies over vogels gepland op dinsdag en vrijdag.

Begrazing

De schapen van Stad & Natuur spelen een grote rol in de begrazing van de Reuzenberenklauw in het Vroege Vogelbos en Stad & Natuur draagt met haar schapen ook bij aan het in stand houden van deze zeldzame schapenrassen in Nederland. Het Flevolander schaap is een schapenras dat in de jaren ‘70 gefokt is in een instituut in Lelystad. Vandaar de naam: Flevolander schaap. Dit ras is in dienst als wandelende grasmaaier, vooral voor de bestrijding van de (reuzen)berenklauw en draagt daarmee zijn steentje bij aan de begrazing in het Vroege Vogelbos en in weides in het Beginbos langs de A6. De schapen worden gekeurd voor het stamboek, dat in Nederland in leven is geroepen door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen om de rassen met hun specifieke kenmerken te behouden.

Lentefeest

Op zondag 10 april wordt in het Vroege Vogelbos het Lentefeest gevierd, waarbij de lammeren naar buiten gaan. Ook zijn er dan allerlei workshops, excursies en leuke activiteiten voor het hele gezin. Kijk voor meer informatie op www.stadennatuur.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto