(Foto: Facebook.com/stichtingcarillonsalmere)
(Foto: Facebook.com/stichtingcarillonsalmere)

Stichting Carillons Almere geeft voorproefje Floriade-programma

Algemeen

ALMERE - De Stichting Carillons Almere wil in samenwerking met de twee stadsbeiaardiers, Gerda Peters en Bauke Reitsma, de beiaardkunst zichtbaar maken tijdens de Floriade Expo. Op 4 maart geven zij vast een voorproefje van hun programma. Dan komt Beiaardier Musicus Martien met zijn beiaardspel het verzetten van de Floriade-aftelklok op de Esplanade opluisteren. 

De aftelklok tot de opening van de Floriade wordt dagelijks een dag dichter naar de 0 gezet. Op vrijdag 4 maart is het de beurt aan de Stichting Carillons Almere om dit te doen. Martien van der Knijff, stadsbeiaardier van Zwolle, Hattem, Hasselt en Elburg, is daarbij aanwezig met zijn mobiele carillon. Hij zal vast en zeker even van zich laten horen terwijl de aftelklok naar ‘40 DAYS’ wordt gezet. 

Carillons

In Almere kunnen we regelmatig de klokken horen luiden. De stad heeft namelijk drie kerktorens met carillons (ook wel beiaarden genoemd): de Goede Redetoren in Haven, de Lichtboogtoren in Stad en de Drieklank in Buiten. Wekelijks kan men in de buurt van de torens genieten van een uitgebreid repertoire: van klassiek tot liedjes uit de Top 2000. De Stichting Carillons Almere is momenteel bezig om een beiaardprogramma te maken voor de Floriade. Op deze wereldtentoonstelling willen zij een breed publiek laten kennismaken met carillonmuziek. 

Crowdfunding

Voor het vullen van zes beiaardconcertdagen op de Floriade kan de stichting nog financiële steun gebruiken. De helft van het bedrag hebben zij al voor elkaar. Via crowdfunding op gofundme.com hopen zij de nog ontbrekende 7.500 euro bij elkaar te krijgen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto