Het jongerendebat vond uiteindelijk plaats in Café op 2. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Het jongerendebat vond uiteindelijk plaats in Café op 2. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Stadhuis wist niets van jongerendebat

Algemeen

ALMERE - De Flevolandse afdelingen van het CDJA en de JOVD, de jongerenafdelingen van CDA en VVD, organiseerden op woensdag 2 maart een verkiezingsdebat voor jongeren in het stadhuis. Maar de deelnemers en bezoekers kwamen voor een dichte deur. De gemeente wist van niets. Uiteindelijk werd uitgeweken naar Café op 2.

Door Robert Mienstra

In het café waren vooral de deelnemende politici aanwezig. De Almeerse jongeren lieten het debat aan zich voorbij gaan.
Onder leiding van Chris Jansen gingen de politici toch met elkaar in debat. Bij het debat over klimaat tussen GroenLinks en de Partij voor de Dieren werd het wel armpje drukken. “GroenLinks heeft haar idealen ingeruild voor bestuursfuncties in Almere”, verweet de PvdD aan GroenLinks. Die partij verdedigde door te zeggen dat GroenLinks de enige grote partij was die het meeste voor het klimaat heeft gedaan in de raad. Maar echte argumenten voor deze stellingname kwamen er van GroenLinks niet.

PVV versus PvdA

Toon van Dijk (PVV) en Erik Theunissen (PvdA) kruisten de degens over sociale woningbouw. “Wij geloven niet in doorstroming van sociale huur naar middenhuur”, zei Theunissen. “Het financiële gat tussen die twee is veel te groot.” Van Dijk vond dat er voldoende gebouwd wordt in de sociale sector. “Wij steunen de woonvisie die in de raad is vastgesteld. Bovendien heeft de PvdA als bestuurspartij jarenlang de wachtlijsten laten oplopen.”
Op de vraag van debatleider Jansen of ze er nog met elkaar uit zouden kunnen komen, antwoorden beide raadsleden met een volmondig ‘ja’.

Opvallend was dat vooral de jonge politici van links tot rechts het op veel punten met elkaar eens waren en elkaar regelmatig gelijk gaven.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto