De kleuren van de Oekraïense vlag op Kunstlinie. (Foto: Almere DEZE WEEK)
De kleuren van de Oekraïense vlag op Kunstlinie. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Suburbia en Kunstlinie in actie voor Oekraïne

Algemeen

ALMERE - Theatergroep Suburbia en Kunstlinie komen in actie voor de Oekraïense vluchtelingen. Zij doneren een deel van de opbrengst van de voorstelling Mamma Medea op donderdag 3 maart en vrijdag 4 maart aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties. 

“De landelijke première van onze theatervoorstelling Mamma Medea in Kunstlinie Almere is een totaal andere dan we ons konden voorstellen. De werkelijkheid haalde ons de afgelopen week in”,  aldus Suburbia. “We zijn dankbaar dat we eindelijk weer mogen spelen. En verdrietig en boos over de oorlog in Oekraïne.”

Zoals velen zijn ook Suburbia en Kunstlinie diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Om de inwoners daar te steunen werken zij mee aan de actie (h)Art for Ukraine, geïnitieerd door de Taskforce Cultuur. “We maken ons grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land. Om hen te steunen doneren wij een deel van de opbrengst Mamma Medea op 3 en 4 maart aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Wij hopen veel mensen te mogen ontmoeten in Kunstlinie.”

Opbrengsten Shapeshifters

Kunstlinie doneert ook een deel van de opbrengst van de tentoonstelling Shapeshifters dit weekend. Daarnaast wordt het Kunstlinie-gebouw vanaf vanavond tot en met zondag uitgelicht in de kleuren van Oekraïne.

Mamma Medea

Het meeslepende verhaal van koningsdochter en liefhebbende moeder Medea blijft altijd actueel. In 2001 schreef Tom Lanoye een volstrekt eigen versie van de Griekse tragedie: Mamma Medea. Regisseur Olivier Diepenhorst ensceneert Mamma Medea opnieuw voor Suburbia. Het is het verhaal van een grote liefde die stukloopt op onoverbrugbare cultuurverschillen en leidt tot een verschrikkelijke daad. De rol van Medea wordt gespeeld door Charlie Chan Dagelet.

Meer informatie en kaarten bestellen voor de voorstellingen op 3 maart en 4 maart kan via de website van Kunstlinie.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto