(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Meldpunt voor bomenkap in Almere

Algemeen

ALMERE - De Partij voor de Dieren wil de totale omvang van de bomenkap in Almere in kaart brengen. De partij heeft een meldpunt in het leven geroepen, om samen met inwoners inzichtelijk te maken waar bomen worden gekapt. 

“Er wordt altijd wel een reden gevonden om bomen te kappen in Almere. Ze krijgen nooit de kans om oud te worden”, aldus lijsttrekker Jesse Luijendijk. “Een recent zeer pijnlijk voorbeeld was natuurlijk de Westerdreef in Haven. Ik vind het onbegrijpelijk dat er zo laks wordt omgegaan met de prachtige bomen die we in Almere hebben, en veel inwoners met mij.” 

Er is nog geen compleet overzicht te vinden van alle bomenkap in Almere en daar wil de Partij voor de Dieren verandering in brengen. Op de website van de partij kan iedereen een melding maken van (geplande) bomenkap en daarbij eventuele aanvullende informatie en foto’s toevoegen. Ook kan melding worden gedaan van nieuw geplante bomen. Luijendijk: “Met dit overzicht willen wij de totale omvang van de kap in Almere in kaart brengen en indien mogelijk actie ondernemen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto