Het Kunstpaviljoen op de Floriade. (Foto: Maarten Feenstra)
Het Kunstpaviljoen op de Floriade. (Foto: Maarten Feenstra)

Evenementenvergunning Floriade is rond

Algemeen

ALMERE – De Floriade kan definitief doorgaan. De evenementenvergunning is rond, al is er wel een aantal voorschriften aan verbonden.

In januari had de Floriade BV aangepaste plannen ingediend bij de aanvraag voor de vergunning. Deze plannen zijn door de burgemeester beoordeeld, die daarvoor advies heeft ingewonnen bij de gebruikelijke adviseurs van politie, brandweer, GGD/GHOR, Veiligheidsregio en Omgevingsdienst. Het college laat de gemeenteraad weten dat op basis van de beoordeling van de definitieve plannen, de adviezen en zienswijze gebleken is dat de vergunning verleend kan worden voor het houden van het evenement. Aan de vergunning is een aantal voorschriften verbonden over nader uit te werken aspecten. De voorschriften hangen samen met het unieke karakter van het evenement

Afgekeurd

In december 2021 werden de veiligheidsplannen voor de Floriade voor de eerste keer afgekeurd. Oud-burgemeester Weerwind liet toen weten dat de plannen half januari rond moesten zijn ‘anders komen we in een penibele situatie´. Die datum werd echter niet gehaald. Vorige week werd er vanuit gegaan dat de vergunning deze week rond zou komen. Dat lijkt dus gelukt te zijn. Een aantal zaken moet nog nader worden uitgewerkt en moet doorlopend door de hulpdiensten en gemeente worden gemonitord en waar nodig worden bijgestuurd. Hiervoor worden voorschriften aan de vergunning verbonden. Zo zal gedurende het evenement gemonitord worden op de mogelijke overlast van parkeren in wijken. Waar nodig, worden later aanvullende maatregelen opgelegd aan de organisatie. 

Doorstroming

Voor een goede doorstroming van het verkeer wordt de verkeerslichtregeling aangepast bij de Steigerdreef. Door de omleidingsroute zal het aantal bussen over de Steigerdreef namelijk toenemen. Echter door dit beperkte aantal bussen en de aanpassing van de verkeerslichtregeling, zal de doorstroming van het verkeer gewaarborgd blijven.

Geluid

Ook overlast van geluid moet in goede banen kunnen worden geleid. De verwachte geluidshinder zal binnen de daarvoor geldende normen blijven.  Voor het dagelijks muziekgeluid is dat zelfs gemeten aan een strengere norm dan de norm uit de bestaande beleidsregels. Het belang dat omwonenden hebben bij beperkte geluidshinder is daarmee meer dan voldoende beschermd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto