(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Evenementenvergunning Floriade nog steeds niet verleend

Algemeen

ALMERE - De evenementenvergunning voor de Floriade is nog steeds niet verleend. De vergunning voor het veiligheidsplan zou voor de tweede keer afgekeurd zijn. De gemeente wil daar niets over zeggen. Op de vraag of de verginning is afgekeurd antwoordt de gemeente twee keer met hetzelfde antwoord: “Zodra er nieuws te melden is over de evenementenvergunning, zal de gemeenteraad hierover geïnformeerd worden. Dan kunnen we ook de media informeren.” 

Door Robert Mienstra

Penibel

In december 2021 werden de veiligheidsplannen voor de Floriade voor de eerst keer afgekeurd. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 9 december 2021 zei burgemeester Franc Weerwind: “ Floriadedirecteur Hans Bakker zei mij dat de BV het in december gaat regelen. Mij is door de Floriade BV verzekerd dat de plannen in januari op orde zijn. Daarbij realiseer ik me dat de tijdspanne zeer kort is. Als de plannen half januari 2022 niet klaar zijn, komen we in een penibele situatie.”

Voortslepen

Het traject van de veiligheidsplannen sleept zich al langer voort. Tijdens de raadsvergadering van 21 januari 2021 stelde de Floriade BV dat door de wijzigingen in de bouwplannen en de stikstofproblematiek het lang had geduurd dat de veiligheidsplannen klaar waren. De BV was in 2018 al begonnen met het opzetten van de plannen. Die liepen dus vertraging op.
Tijdens de vergadering in januari 2021 bleek dat de te bespreken veiligheidsplannen die in augustus 2020 waren opgesteld al verouderd waren.

Komende week

Inmiddels heeft de Floriade BV. aan deze krant laten weten dat de evenementenvergunning in de week van 7 maart verwacht worden. Hoe penibel de situatie nu is, zoals burgemeester Weerwind in december zei, is onbekend.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto