(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Wie of wat verdient de Walk of Fame Almere tegel 2021?

Algemeen

Wie of wat verdient de Walk of Fame Almere tegel 2021?

ALMERE - De Walk of Fame Almere wordt dit jaar uitgebreid met tegel nummer 48. De tegelroute in Almere Centrum vertelt het unieke verhaal over de stad. Er kunnen personen of instanties genomineerd worden die iets bijzonders hebben gedaan voor de Almeerse samenleving? Of was er een unieke gebeurtenis die in 2021 van betekenis is geweest voor Almere? Dit kan worden doorgegeven en wie weet komt dit onderwerp op de nieuwe tegel.

De Walk of Fame Almere vertelt de geschiedenis van Almere. De tegelroute is een cadeau van Rabobank Almere aan de gemeente en de bewoners van Almere, ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van de stad. Tot en met 2043 schenkt de Rabobank elk jaar een nieuwe tegel.

Opa Joop

Vorig jaar was opa Joop de winnaar. Hij liet de genomineerden, AllyBlijftBinnen en de berging van de Short Stirling, achter zich. De 101-jarige Joop is een bekende verschijning in het centrum. Al 30 jaar haalt hij met zijn opvallende autootje oud papier op voor de Wandel4daagse, zijn favoriete goede doel.

Lint

De Walk of Fame Almere bestaat tot nu toe uit 47 tegels, één voor elk jaar dat de stad bestaat. De tegels liggen als een lint door het centrum van Almere. Almeerders kunnen stemmen en bepalen wie of wat op de nieuwe tegel komt. Via QR-codes op de tegels is meer achtergrondinformatie over het onderwerp te lezen.

Geef voor vrijdag 15 april suggesties voor de tegel 2021 door via: walkoffamealmere.nl/wie-wat-uit-2021-verdient-een-tegel

Uit de krant