Afbeelding

Benefietconcert levert ruim 10.000 euro op voor Oekraïne

Algemeen

ALMERE - Het benefietconcert van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest, Theaterschool Almere en Kunstlinie heeft zondag ruim 10.000 opgeleverd voor Giro555.

Met dit concert wilden de initiatiefnemers hun steun betuigen aan de inwoners van Oekraïne en geld ophalen voor de verwoestende gevolgen van de oorlog. De leerlingen van Theaterschool Almere zongen onder begeleiding van het AJSO een paar prachtige nummers over vrede. 

Galyna Solove las een brief voor die veel indruk maakte. ‘Niemand is van plan een vluchteling te worden. Zelfs als de oorlog al is losgebarsten, wanneer de geboorteplaats wordt gebombardeerd en het luchtalarm klinkt, hopen we er nog het beste van. Tot voor kort geloofden we dat onze stad aan de belegering zou ontsnappen, dat ons appartement niet door een raket zou worden geraakt, dat we thuis veiliger zouden zijn dan buiten. Ik besloot mijn drie dochters te redden van het gebombardeerde Kiev nadat we een week lang naar explosies en sirenes hadden geluisterd. Ik realiseerde me dat mijn meisjes moeten overleven en hun psyche moeten behouden voor de toekomst van ons land.’ Lees hier de volledige brief.

Bekijk hieronder een fragment uit de voorstelling:


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto