Kunstpaviljoen M. op de Floriade. (Foto: Maarten Feenstra)
Kunstpaviljoen M. op de Floriade. (Foto: Maarten Feenstra)

Expo en installaties ‘NaturAlly’ laten publiek kennismaken met M.

Algemeen

HORTUS - Op de Floriade en in Almere Centrum kan iedereen vast kennismaken met M., de voorloper van een toekomstig kunstmuseum in Almere. “Hiermee willen wij de plannen voor het museum testen en toetsen”, vertelt projectdirecteur Denise de Boer. 

M. wil immersieve kunst en landschapskunst voor iedereen toegankelijk maken. “To immerse betekent onderdompelen en dat is precies wat de kunst die je bij M. beleeft zal doen. Je wordt erin meegenomen, maakt er onderdeel van uit of werkt er zelfs aan mee”, aldus De Boer. 

Paviljoen op Floriade

In februari werd het kunstpaviljoen op het Floriadeterrein, de thuisbasis van M., opgeleverd. Het is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau Studio Ossidiana en bestaat uit drie cirkelvormige delen die in het water lijken te drijven. Bezoekers lopen via een ringvormige promenade die eindigt in een rond platform naar de ingang van het paviljoen. Een deel van het paviljoen is gemaakt met een door Studio Ossidiana zelf ontwikkelde vloerafwerking van schelpen, mosselen,klei en houtskool uit de bodem van Flevoland.

NaturAlly; wild futures 

Op 14 april, als de Floriade open is voor publiek, opent ook de eerste tentoonstelling NaturAlly; wild futures. Hierin geven vijf kunstenaars hun toekomstvisies over de natuur die ons te wachten staat. Zo laat Dryad van MAISON the FAUX ons nadenken over hoe wij als mens steeds onnatuurlijker worden maar tegelijkertijd de wens hebben één te worden met de natuur. In een diorama-zaal worden drie digitale toekomstvisioenen op de natuur getoond. 

Watersculptuur in Weerwater

Maar ook op andere plekken brengt M. het publiek met kunst in aanraking. Vanaf eind april verschijnt in het Weerwater een interactieve watersculptuur, aangestuurd door de hartslagen van Flevolanders.

NaturAlly installaties in centrum

In twee winkelpanden aan de Citadel in Almere Centrum vind je twee kunstinstallaties. NaturAlly: Wandering the Future is een doolhof, gemaakt door met name Almeerse kunstenaars, waarin je ronddwaalt door kunstwerken die je onderdompelen in de natuur van de toekomst. Voor het doolhof is puin gebruikt dat bij de sloop van gebouw de Beurs in Almere is verzameld. Bij NaturAlly: Painting the Future kan iedereen zelf even kunstenaar worden, door op nummer mee te schilderen aan onze groene stad van de toekomst.

Het logo van M. wordt ook door het publiek gemaakt en is daardoor steeds anders. Iedereen kan zijn eigen ‘M’ insturen via www.jijbentm.art

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto