Honden mogen het Floriade-terrein niet op(Foto: aangeleverd)
Honden mogen het Floriade-terrein niet op(Foto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

D-Dog gaat honden Floriade opvangen en zoekt vrijwilligers

Algemeen

ALMERE – De stichting D-Dog gaat in allerijl de opvang verzorgen van honden van Floriade-bezoekers die hun viervoeters mee naar het evenement nemen. Honden zijn niet toegestaan op het terrein. Om dat te realiseren zoekt D-Dog vrijwilligers.

Door Marcel Beijer

“We hadden al eerder met de organisatie contact gehad, maar niets meer gehoord”, zegt Fred Muiteman van de stichting. “Ik denk dat ze het vergeten waren. Dinsdagavond kregen we plotseling een telefoontje of we de opvang van honden alsnog kunnen verzorgen.”

Vrijwilligers gezocht

Muiteman wil dat wel, maar niet voor niets. “We rekenen 15 euro voor drie uur opvang van de hond. We steunen met onze stichting KNGF Geleidehonden en daar gaat het geld naar toe.” De organisatie van de Floriade heeft Muiteman laten weten dat best veel bezoekers hun hond meenemen en ter plaatse ontdekken dat hun viervoeters niet welkom zijn. Op het terrein wordt daarom een speciale opvangplek gebouwd waar bezoekers hun hond kunnen achterlaten. “We gaan ze netjes verzorgen, maar hebben dus wel vrijwilligers nodig die de honden willen opvangen en ook uitlaten.”
Geïnteresseerden kunnen zich melden bij info@StichtingD-Dog.nl of bellen met 06-14334438.

D-Dog

Stichting D-Dog zamelt al jaren plastic doppen in. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar levert ook geld op. Dat is bestemd voor KNGF Geleidehonden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto