Graffiti-kunstenaars Mike 'Demore' en Alfond Scholing aan het werk op het Madelaplein. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Graffiti-kunstenaars Mike 'Demore' en Alfond Scholing aan het werk op het Madelaplein. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Floriade-graffiti fleurt Mandelaplein op

Algemeen

ALMERE – Vijf Almeerse graffitikunstenaars hebben het Mandelaplein achter het station Almere Centrum opgefleurd met graffiti die in het teken staat van de Floriade. Samen met een aantal beplakte wanden vormen de kunstwerken een kleurig geheel dat het plein nodig had nu de bouw van het station nog niet af is.

Door Robert Mienstra

Alfons Scholing, Mike ‘Demoner’, David van Vliet, Amir One en Kasper Jongejan toverden met hun spuitbussen het plein in drie dagen om in een kleurige voorbode naar de Floriade. Reizigers die op het station uitstappen op weg naar het evenement komen meteen in de stemming.

Kunst

Aan belangstelling hebben de kunstenaars geen gebrek. Voorbijgangers bewonderen de bloemen en beestjes die bij het thema horen. Waarbij vooral de vrolijke en warme kleuren opvallen. Terwijl de bezig zijn worden ze regelmatig op de foto gezet. “Graffiti hoort bij de openbare ruimte in deze stad”, zegt Mike. “Het is mooi dat wij als kunstenaars onze uitingen en expressie hier in het centrum neer kunnen zetten. We laten als mens iets moois achter voor de stad. Graffiti is allang niet meer iets van donkere steegjes en kraakpanden. Meer en meer worden ons soort graffiti door het publiek ook als daadwerkelijk kunst gezien.” De vijf kunstenaars hopen dat hun panelen later ook hergebruikt kunnen worden.

Citydressing

De kunstenaars kregen de opdracht om de panelen op het Mandelaplein te beschilderen van de gemeente. In samenwerking met  Almere City Marketing werd het het project uitgevoerd. Dit in het kader van de citydressing Floriade.
Alle vijf zijn de graffitikunstenaars op internet terug te vinden. Werk van Amir One is te vinden op www.amir-one.nl. Mike ‘Demoner’ is te vinden op Instagram onder de naam kolmanmike, Kasper Jongejan, David van Vliet en Alfons Scholing zijn te vinden op facebook.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto