Woordvoerder Bob Friedländer vertelt aan Hart van Nederland over de petitie voor De Speelhaven. (Foto: Michelle Friedländer)
Woordvoerder Bob Friedländer vertelt aan Hart van Nederland over de petitie voor De Speelhaven. (Foto: Michelle Friedländer)

Petitie Speelhaven al 2500 keer getekend

Algemeen

HAVEN - De petitie voor het behoud van de beheerder bij speeltuin De Speelhaven is al zo’n 2500 keer ondertekend. De bewonersactie haalde zelfs het landelijke nieuws. Hart van Nederland kwam zondagochtend langs voor opnames en interviewde de initiatiefnemers, ouders, kinderen en directeur Gerard Boekhoff van De Schoor, waar De Speelhaven onder valt.

Vanwege bezuinigen vanuit de gemeente is per 1 juli geen budget meer voor het beheer van de drukbezochte speeltuin. “Dat is wat ons betreft onbegrijpelijk”, verklaart Bob Friedländer, die zich heeft opgeworpen als woordvoerder van de bewoners. “Wij laten dat niet zomaar gebeuren en daarom zijn wij een handtekeningenactie gestart. We gaan ook om de tafel met wethouder Roelie Bosch en na het reces van de gemeenteraad ga ik inspreken op de Politieke Markt.” Terwijl vele kinderen zondagochtend lekker aan het spelen zijn, gaat bewoonster Petra Vis rond om handtekeningen te verzamelen. Ouders tekenen vol overtuiging, want zij willen dat De Speelhaven een fijne plek blijft voor zowel de kinderen als hun volwassen begeleiders. “Het is wat dat betreft ook echt een sociale ontmoetingsplek in de buurt.”

Directeur Gerard Boekhoff van De Schoor was zondagochtend ook aanwezig bij de opnames van Hart van Nederland. “Ik vind het heel goed dat bewoners in actie komen. Ik heb destijds zelf ook ingesproken in de gemeenteraad tegen de toen aangekondigde bezuinigingen, maar dat wordt misschien toch een beetje gezien als preken voor eigen parochie. Het is nog veel beter als de mensen die gebruik maken van De Speelhaven hun stem laten horen.”

Zij eisen met hun petitie dat het beheer blijft, zodat er toezicht is op de spelende kinderen, de toiletten open kunnen blijven en de skelters en fietsjes die bij de speeltuin horen gebruikt kunnen worden. “En dat voor minstens vijf dagen in de week, en niet slechts anderhalve dag zoals nu het geval is”, aldus Friedländer.

De uitzending van Hart van Nederland van zondag 1 mei 22.30 is hier online terug te zien (vanaf 11.25 minuten).

Uit de krant