Afbeelding

Dag van de Oude Muziek in Kunstlinie

Algemeen

STAD CENTRUM - Muziek van 700 tot 300 jaar geleden, hoe klinkt dat? Kom het te wetentijdens de Dag van de Oude Muziek op zaterdag 14 mei in Kunstlinie. Een hele middag vol kleine concerten, een workshop en mooie verhalen over de muziek en de instrumenten. 

De hele middag staat muziek uit de Middeleeuwen, de Renaissance en de Barokperiode centraal. Gezongen en gespeeld op oude instrumenten als de theorbe, traverso, kleine harp, barokviool en klavecimbel. Er zijn concerten van Camerata Trajectina, het Apollo Ensemble (in duo), Laura Lotti, Black Pencil, Vocapella, barokensemble Polyhymnia, Cantus Modalis en jongtalent. 

Om 13.00 uur is er een workshop Samenspel & improviseren door Camerata Trajectina (aanmelden noodzakelijk). Bezoekers kunnen van 12.00 tot 17.00 uur rondkijken op de ‘markt’ met veel verschillende soorten oude muziek, informatie en uitleg over de instrumenten.

Entree: 10 euro, 13 t/m 18 jaar 5 euro, kinderen t/m 12 jaar gratis. Bestellen via Kunstlinie.nl of bel 036-8455555. Aanmelden voor de workshop kan via info@goederedeconcerten.nl

Avondconcert in Goede Rede

‘s Avonds om 20.00 uur is er ook nog een concert van Camerata Trajectina in Goede Rede in Almere Haven, met de mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw en zang van Klaartje van Veldhoven.

De Dag van de Oude Muziek is onderdeel van het project Pionieren in Oude Muziek, een samenwerking van Goede Rede Concerten met Camerata Trajectina in 2022. Kijk voor alle informatie op www.goederedeconcerten.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto