(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Zorgbakkerij Almere opent winkel in Oosterwold

Algemeen

OOSTERWOLD - Zorgbakkerij Almere heeft een winkel geopend op de nieuwe locatie aan Ban Zhaoweg 101 in Oosterwold. Klanten kunnen daar op doordeweekse dagen terecht voor versgebakken brood, gebak en versbereid ijs.

Zorgbakkerij Almere is een initiatief van banketbakkerij Schep en biedt sinds oktober 2018 arbeidsmatige dagbesteding aan jonge mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. In de afgelopen jaren is toegewerkt naar uitbreiding. Naast het huidige bakkerswerk komen er nieuwe dagbestedingsactiviteiten bij op de nieuwe locatie in Oosterwold. Zo komt er een café met een theetuin, waar mensen het zelfgebakken brood, gebak of een versbereid schepijsje kunnen komen proeven. Ook komt er een Tuingroep die gaat werken in het aangeplante voedselbos.

“Verder bieden we in onze Variagroep belevingsgerichte dagbesteding aan. We bakken of koken elke dag met deze groep, ook doen we creatieve activiteiten zoals tekenen en schilderen, huishoudelijk activiteiten als schoonmaken, strijken en lunches klaarmaken”, vertelt Mettin Bildirici van Zorgbakkerij Almere.

De winkel van de Zorgbakkerij is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur geopend aan de Ban Zhaoweg 101 in Oosterwold.  Meer informatie: www.zorgbakkerijalmere.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto