Het echtpaar Damaris uit Duitsland kon de Floriade niet vinden. (Foto: aangeleverd)
Het echtpaar Damaris uit Duitsland kon de Floriade niet vinden. (Foto: aangeleverd)

Heldere bewegwijzering Floriade een brug te ver

Algemeen

Heldere bewegwijzering Floriade een brug te ver

Door Robert Mienstra

ALMERE - Het is een dagelijks terugkerend tafereel: fietsers die vanuit het Lumièrepark de nieuwe brug oprijden voor Floriade-bezoek en binnen een paar minuten gedesoriënteerd weer terugkeren. Hun navigatie had vanaf station Almere Centrum toch echt aangegeven dat daar de toegang is. Dit melden bewoners van de Filmwijk.

Dagelijks treffen wat hondeneigenaren uit Filmwijk elkaar aan de voet van de nieuwe brug. Sinds de Floriade op gang komt, worden ze aanhoudend geconfronteerd met bezoekers die het spoor bijster zijn. “Dit gaat al weken zo. Mensen komen vol goede moed de Floriade bezoeken en dan dit. Hoe moeilijk kan het zijn voor de gemeente of de Floriade-leiding om daar wat aan te doen en voor een goede bewegwijzering te zorgen. We hebben het al doorgegeven aan de gemeente, aan de Floriade, maar er gebeurt niets. Ja, wat stickers op de weg, maar dat werkt niet. Ik heb echt last van plaatsvervangende schaamte. Zo wordt de naam van Almere er niet beter op”, aldus een hondeneigenaar. “Gezien de tegenvallende aantallen bezoekers kunnen ze toch ook een toegangspoortje aan het eind van de brug maken”, oppert een ander. Vorige week rond 10.00 uur – wanneer de Floriade opent - zijn enkele bezoekers bereid om op de foto te gaan voor de lokale krant. “Ik hoop echt dat dit helpt”, verzucht een bezoeker uit Rhoon. 

Verbetering

Elders in Almere zijn er inmiddels verbeteringen in de bewegwijzering voor fietsers en wandelaars aangebracht. Zo is er bij de Harderwijkoever op het rondje Weerwater aangegeven hoe de route naar de Floriade is. Bewoners van de straat moesten aanvankelijk veel Floriadebezoekers de weg wijzen.

Ingang Almere Haven

Bij de krant kwamen veel meldingen van Havenaren die de Floriade bij het eindpunt van de kabelbaan aan de Steiger bij Haven wilden betreden. Maar die ingang is afgesloten voor fietsers, wandelaars en automobilisten. Havenaren kregen een brief van de Floriade waarin staat dat die ingang alleen voor de shuttlebus is. 

De Floriade schrijft hen: ‘Door de gemeente Almere en de Floriade-organisatie is in de voorbereiding van de Expo zorgvuldig gekeken hoe we overlast voor bewoners in de omgeving van het Floriade-park zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Daarom is besloten dat de Cable Car entree uitsluitend bestemd is voor bezoekers die met de shuttlebus vanaf het Floriade parkeerterrein bij Nobelhorst komen. Dat is dan ook de reden waarom er geen faciliteiten zijn om fietsen en/of scooters te parkeren. Door het uitsluitend toegankelijk maken van deze Floriade entree voor bezoekers die met de shuttlebus komen, willen wij wildparkeren en daarmee overlast in de nabijgelegen wijken voorkomen. Toch begrijpen we heel goed dat bezoekers die juist met een duurzaam vervoermiddel (fiets of te voet) komen en/of in de buurt wonen deze toegang kiezen. Wij zullen de informatieborden bij deze entree en de bewegwijzering in de buurt aanpassen. Op de nieuwe borden komt duidelijk te staan wat de snelste fiets/scooter- en wandelroute is om vanaf de Almere Haven kant naar de Weerwater entree te komen. De Weerwater entree is ingericht op en voorziet in ruim voldoende parkeergelegenheid voor fietsers en scooters.’

Nieuwe bewegwijzering Floriade bij Harderwijkoever. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto