De beoogde locatie van de opvang in Poort. (Foto: aangeleverd)
De beoogde locatie van de opvang in Poort. (Foto: aangeleverd)

Petitie tegen verslaafden/psychiatrische opvang Domus in Almere Poort

Algemeen

ALMERE - De gemeente is voornemens de verslaafden en psychiatrische opvang Domus te verplaatsen naar Almere Poort. De huidige locatie, naast het Leger des Heils, zorgt voor veel overlast in het stadscentrum, zoals openlijke drugsgebruik, rondhangende drugsdealers en vechtpartijen.

Het verplaatsen zou nodig zijn om de druk in het stadscentrum te verminderen. De nieuwe locatie zal gesitueerd in het Cascadepark tussen twee middelbare scholen, langs een fietspad dat veelvuldig gebruikt wordt door leerlingen, op loopafstand van de nieuwe wijk New Brooklyn en de Playground.

Impact

De bewoners zijn fel tegen de komst van de nieuwe locatie. ‘Er is nauwelijks tot geen rekening gehouden met de grote impact op omgeving en opgroeiende kinderen. De gemeente verplaatst hiermee simpelweg het probleem naar Almere Poort. Bovendien is het besluit genomen zonder bewoners voorafgaand bij de plannen te betrekken. Het college wil de bewoners alleen informeren over de komst van Domus. De gemeente is op dit moment bezig met het wijzigen van het bestemmingsplan. Hiermee worden bewoners volledig buitenspel gezet’, aldus de bewoners.

Er is een petitie gestart tegen de komst van Domus. Inmiddels staat de teller op 1200 handtekeningen. De initiatiefnemer zal naast de petitie, ook een burgerinitiatief indienen bij de gemeenteraad.

De petitie tekenen kan op:

https://www.petities.com/geen_verslaafdesychiatische_opvang_domus_in_almere_poort

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto