Bob Friedländer ging meteen verhaal halen toen hij zag hoe werklieden zijn straatnaambordje wilden verwijderen. (Foto: Michelle Friedländer)
Bob Friedländer ging meteen verhaal halen toen hij zag hoe werklieden zijn straatnaambordje wilden verwijderen. (Foto: Michelle Friedländer)

Straatnaambordje Bob Friedländer dreigt te worden verwijderd

Algemeen

HAVEN - Oud-persfotograaf Bob Friedländer was onaangenaam verrast toen hij zag hoe werklieden probeerden ‘zijn’ straatnaambordje te verwijderen. Het bordje was begin maart geplaatst door Kamp Seedorf. Ter ere van Friedlanders 80ste verjaardag had het kunstenaarscollectief een straat aan de Achterwerf omgedoopt tot de Bob  Friedländeravenue. “Een sjieke eigen avenjuu voor de origineelste, echtste en allerkleinste grote inspirator van Kamp Seedorf: fotograaf en ALLY-pionier Bob Friedländer”, schreef het collectief in een felicitatie op Facebook. 

“De naamgevingscommissie van de gemeente Almere heeft nu blijkbaar opdracht gegeven om het naambordje te verwijderen, omdat het te gevaarlijk zou zijn. Wat een onzin, dit is toch alleen maar leuk?!”, reageert Friedländer die meteen verhaal was gaan halen toen hij de werklieden bezig zag. Het naambordje liet zich echter niet zomaar verwijderen. “Ze kregen het niet los en ik wilde niet dat het kapot gemaakt zou worden. Dit bijzondere aandenken wil ik natuurlijk wel graag heel houden.” Vooralsnog zit het bordje dan ook nog altijd op de gevel, maar voor hoe lang is nog de vraag...

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto