Bianca en Tonnie balen van de situatie. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Bianca en Tonnie balen van de situatie. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Medewerkers fietsenstalling verdrietig over sluiting

Algemeen

ALMERE – “We hebben via de krant moeten vernemen dat de bewaakte fietsenstallingen moeten verdwijnen. Zoveel geld kost dat toch niet? Zeker als je hoort dat er 34 miljoen extra naar de Floriade moet. Weet je hoe lang je de fietsenstalling daarvoor open kunt houden?”

Door Marcel Beijer

Bianca (62) en Tonnie (45) zijn – zacht gezegd – niet blij dat de gemeente geen mogelijkheid ziet om de bewaakte stalling open te houden, omdat er geen overeenstemming werd bereikt met de Tomingroep en de ondernemersvereniging. Bianca werkt er al 15 jaar, Tonnie al vanaf 2013.
“We vinden het vooral erg dat we het uit de pers moeten vernemen dat we onze baan kwijtraken. Maar dat is het grote probleem: ze communiceren nauwelijks met ons.” Het tweetal huivert ervan dat hun stalling aan de Schrijverstraat straks bewaakt wordt met camera’s. “Ze begrijpen echt niet waar het om gaat”, stelt Bianca. “We hebben sinds vorige week zoveel steunbetuigingen gekregen. Er komen hier best veel mensen die ons al jaren kennen en het persoonlijk contact op prijs stellen. Laatst kwam er een man in zijn eentje, waar vroeger altijd zijn vrouw meekwam. Toen ik vroeg waarom ze er niet was, bleek ze te zijn overleden. Met zo’n man praat je dan een poosje. Echt, we zijn hier de hele dag sociaal bezig.”

Ander werk

“Dan lees ik in de krant dat de Tomingroep ander werk voor ons heeft gevonden”, zegt Tonnie.  “Daar weten we zelf dus niets van. Die onzekerheid maakt ons nerveus. Ik heb jarenlang papieren geprikt in plantsoen. Hier bij de fietsenstalling heb ik het geweldig naar mijn zin. Moet ik dan weer gaan prikken?” Ook Bianca zit met de situatie in haar maag. “Ik heb het hier zo naar mijn zin. Juist ook omdat de mensen blij met ons zijn. We hebben bij de ingang wat plantjes neergezet, om het gezellig te maken. Ja, ik hoopte hier mijn pensioen te halen. Ik zou hier wel 100 jaar willen worden.”

Politiek

Vanuit de Tomingroep is er nog geen officiële opzegging gekomen. Bianca: “We hebben een opzegtermijn van drie maanden. Dus in ieder geval mag ik tot na de zomer nog blijven. Daarna zien we wel. We horen dat het stadsbestuur is opgestapt. Hopelijk komt er een nieuw college dat de beslissing wil terugdraaien. Want het is het moeilijk te accepteren dat wij voor 200.000 euro worden wegbezuinigd, terwijl de Floriade nog eens 34 miljoen euro krijgt.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto