Het team van Ally Blijft Drijven is er klaar voor. (Foto: Danny Klein Schiphorst)
Het team van Ally Blijft Drijven is er klaar voor. (Foto: Danny Klein Schiphorst)

Ally Blijft Drijven en meer waterpret tijdens Almere Floats

Algemeen

STAD CENTRUM - Dankzij het nieuwe stadsstrand aan de Esplanade hebben veel Almeerders het Weerwater herontdekt. In het weekend van 16 en 17 juli vormt dit stukje Almere Centrum het decor voor tal van wateractiviteiten voor alle leeftijden. Tijdens Almere Floats kunnen jong en oud zich uitleven met radarbootjes, aquabubbels, waterglijbanen, vlotten, kano’s en meedoen aan het NK suppen.

Er zijn groene elektrische bootjes waarmee met 3 of 4 personen vanaf 12 jaar gratis op het Weerwater kan worden gevaren. In de grote aquabubbel kan zelfs over het water worden gelopen. Ook zijn er verschillende workshops en clinics. Leden van studentenroeivereniging Agon geven roeiers-in-spe de beste tips en tricks om de roeisport onder de knie te krijgen. Sec Survival geeft kanoles en wie altijd al heeft willen leren duiken moet zeker gaan kijken bij de infostand van Duikvereniging Narwal.

Ally Blijft Drijven

Op zondag 17 juli vormt het Weerwater het toneel van een doorvaarfestival onder de noemen Ally Blijft Drijven, georganiseerd door de initiatiefnemers van het corona-collectief Ally Blijft Binnen. Er komt een sloep waarop DJ Remy Sedney en DJ Kai met een afwisselende mix van lounge, house en urban zwoele zomerbeats laten horen. In het Weerwater wordt een deel afgezet voor zwemmers die op luchtbedjes of opblaasbare flamingo’s, palmbomen of andere zomerse objecten kunnen chillen en genieten van de muziek. Achter de zwemlijn zijn bootjes welkom. Mensen mogen met hun eigen bootjes komen, maar kunnen ook een sloep huren door die van tevoren te reserveren of ter plaatse te regelen. 

NK Suppen

Hetzelfde weekend is Almere voor de tweede keer host van het NK Suppen. Deze sport, waarbij men zich staand op een paddleboard met een peddel voortbeweegt, wint steeds meer aan populariteit in Nederland. De technical race en de sprintrace worden op zaterdag op het Weerwater georganiseerd en zijn goed te volgen vanaf de kant. Zondag nemen de deelnemers het op de Noorderplassen tegen elkaar op in de long distance race. Meer informatie: www.almerecentrum.nl/nk-suppen

Waterglijbaan en pierenbad

Ook aan kinderen is gedacht. Los van de radarbootjes is er voor hen meer dan genoeg te beleven. Op de kant verschijnt een 28-meter lange waterglijbaan, kinderen kunnen vlotten bouwen met Sec Survival en op het strand komt een pierenbadje voor de kleine waterratjes.

Om deel te mogen nemen aan de activiteiten van Almere Floats is een zwemdiploma verplicht. Er zijn strandwachten aanwezig. Voor meer informatie: www.almerecentrum.nl/floats

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto