De oproep tot steun (Foto: aangeleverd)
De oproep tot steun (Foto: aangeleverd)

Renaissanceschool lijkt deuren te gaan openen

Algemeen

ALMERE – Het lijkt erop dat na de zomervakantie in Almere een Renaissanceschool wordt geopend. Dat blijkt uit een nieuwsbrief die naar geïnteresseerde ouders is gestuurd. De locatie van de school is wel bepaald maar wordt nog niet bekend gemaakt.  

Door Marcel Beijer

Om op korte termijn toch al Renaissanceonderwijs mogelijk te maken worden er in vijf gemeenten privaat bekostigde scholen opgericht. Volgens de organisatie wordt in Apeldoorn, Den Haag, Hoogeveen en Tilburg daarmee flinke voortgang geboekt en ligt vooral Almere op schema. ‘In Almere zijn wij met de laatste voorbereidingen bezig, om na de zomervakantie als eerste Renaissanceschool de deuren te openen.’

DUO

Om ook bekostiging vanuit het Rijk te krijgen moeten er voldoende steunbetuigingen worden ingeleverd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Daarvoor is nu een actie gestart waarin ouders met kinderen van 2 tot 4 jaar wordt gevraagd een ouderverklaring naar DUO te sturen. Zo’n verklaring betekent niet dat het kind bij de school staat ingeschreven. Het is slechts een steunbetuiging. Hoe dat moet is te zien op deze website.

Forum voor Democratie

Een Renaissanceschool komt uit de koker van de politieke partij Forum voor Democratie en wordt daarom ook wel Forumschool genoemd. Almere moet de eerste stad zijn waar een Renaissanceschool van start gaat. In juni was er informatiebijeenkomst waar zo’n 45 belangstellenden op af kwamen. De oprichters zijn van mening dat de kwaliteit van onderwijs in Nederland niet goed is en dat de overheid indoctrineert.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto