André van Putten blijft gezond met een krantenwijk. (Foto: Almere DEZE WEEK)
André van Putten blijft gezond met een krantenwijk. (Foto: Almere DEZE WEEK) ROBERT MIENSTRA

André van Putten (64) loopt twee wijken Almere DEZE WEEK

Algemeen

ALMERE - André van Putten (64) bezorgt vrijwel altijd stipt op dezelfde tijd de krant Almere DEZE WEEK in Parkwijk en Noorderplassen-Oost. Hij heeft er veel plezier in. “Ik ben met het bezorgen van de krant iedere week een keer lekker in beweging”, vertelt Van Putten, “je fietst een stuk, je loopt een stuk, goed voor lijf en leden.”

Door Robert Mienstra

Van Putten loopt de krant al vier jaar. “Op dinsdag worden de kranten bij mij aan huis bezorgd. Vrijwel altijd ga ik dan op hetzelfde tijdstip op pad om te bezorgen.” Inmiddels kennen veel lezers Van Putten. De lezers in zijn wijk rekenen er al op dat hij langs komt. “Er zijn inderdaad mensen die al klaar staan om de krant in ontvangst te nemen, sommigen staan aan de voordeur, veel mensen groeten me en zwaaien naar me. Vaak zijn er mensen die even een praatje met me maken. Ze vertellen dan dat ze de krant van voor tot achter lezen. Echt leuk om dat mee te maken.”

Fit

Van Putten doet zijn twee wijken in ongeveer vijf uur. “Als ik dan thuiskom, voel ik mij prima. Weer een aantal uren bewogen. Ik blijf er fit bij.”
De bezorger heeft zijn leven 41 jaar gewerkt. Daarna belandde ik in de ww. “Al snel dacht ik ‘ik moet wat te doen hebben’. Toen ben ik Almere DEZE WEEK gaan bezorgen. Geen dag spijt gehad.”

Sociaal

Het sociale aspect verliest Van Putten niet uit het oog. “Ik zag een keer een zwaan in een boom zitten tijdens mijn ronde. Het beest kon er niet meer uit. Toen heb ik meteen de dierenambulance gebeld. Een andere keer kwam ik een verwarde man tegen die in zijn onderbroek voor de deur stond. Hij was helemaal de kluts kwijt. Ik heb meteen 112 gebeld. Later hoorde ik van de buurt dat die er blij mee was dat ik actie had ondernomen.”

Nieuwjaarsgroet

Het enthousiasme voor het bezorgen betaalt zich ook uit. “Mensen zijn blij dat ik niet verzaak. Als ik met oud en nieuw de nieuwjaargroeten loop, vergeten de lezers mij niet. Juist ook omdat ze mij kennen.”

Bezorger worden?

Jong en oud kunnen hetzelfde plezier aan het bezorgen van de krant meemaken. Meld je dan aan bij de Drukwerkverspreiders, drukwerkverspreiders.nl/bezorger-worden of bel naar 036 522 99 88 en krijg net zoveel plezier in je werk als André.

Uit de krant