De stoet arriveerde dinsdag met de vredesklok op camping Waterhout in Almere. (Videostil: www.facebook.com/CampingWaterhout)
De stoet arriveerde dinsdag met de vredesklok op camping Waterhout in Almere. (Videostil: www.facebook.com/CampingWaterhout)

Vredestocht trekt door Almere

Algemeen

ALMERE – Een bijzonder gezelschap met paarden en wagens trekt de komende dagen door Almere. De Duitse vereniging Friedensglocken e.V. maakt deze maand een vredestocht door Nederland om een boodschap van vrede uit te dragen. Dinsdag arriveerde het gezelschap op camping Waterhout aan de Noorderplassen.

In 2025, ter gelegenheid van de 80e verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog, is de vereniging van plan om met paarden een vredesbel naar Jeruzalem te brengen. Ter voorbereiding op deze tocht organiseert de vereniging in de jaren voorafgaand aan het jubileum kleinere trektochten met paarden in Duitsland en andere landen.  Dit jaar voert de tocht door Nederland, te beginnen in Flevoland.

Op  4 augustus vertrok de groep, bestaande uit ruim 30 personen met paarden en wagens, vanuit Emmeloord. Via Kampen ging de stoet naar Lelystad. Hun missie: vrede en internationaal begrip brengen in de wereld. “Ondanks alle onenigheid zijn de momenten van vrede heel dichtbij. We hadden tijdens het begin van onze tocht onder meer een prachtige ontmoeting in Emmeloord. Daar nam Ella van de plaatselijke kerkgemeenschap de vredesklok in ontvangst. In Dronten heeft de plaatsvervangende burgemeester het vredesbrood ontvangen.”

Dinsdag arriveerde de stoet met de vredesbel bij camping Waterhout in Almere, wat hun uitvalsbasis vormt tijdens hun verbljif in Almere en van waaruit zij opnieuw op zoek gaan naar mooie ontmoetingen. Na het bezoek aan Almere gaat de vredestocht via de Veluwe richting Renkum en Duiven, om uiteindelijk op 23 augustus aan te komen op hun eindbestemming in Teuge. Daarna begint de stoet weer aan de terugreis naar Duitsland.

Kijk voor meer informatie en de actuele locatie van het gezelschap op https://friedenstreck.de/friedenstreck-2022/

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto