De nieuwe bibliotheek in Stad bestaat 12,5 jaar. (Foto: aangeleverd)
De nieuwe bibliotheek in Stad bestaat 12,5 jaar. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe bibliotheek Stad bestaat 12,5 jaar en viert feest

Algemeen

STAD - Op zaterdag 24 september is het 12,5 jaar geleden dat de vestiging van de nieuwe bibliotheek aan het Stadhuisplein haar deuren opende. Deze mijlpaal wordt samen met inwoners van Almere gevierd met een feestelijk programma.

Wie jarig is, die trakteert en daarom zijn alle activiteiten gratis toegankelijk. Voor een aantal activiteiten dien je wel van te voren te reserveren via de website van de nieuwe bibliotheek. Om 12.00 uur staat er een bijzondere onthulling op het programma.

Hakim

Hakim, een Nederlands-Algerijnse theaterartiest en mimespeler die bekend is door zijn rol in Sesamstraat, maakte speciaal voor 12,5 jarig bestaan een kindervoorstelling. Deze is te zien op zaterdag 24 september van 13.00 tot 13.45 uur. 

Opruimen

Heb je genoeg van de rommel in je huis en de drukte in je hoofd? Kom dan naar de interactieve lezing van Mascha Lapien. Zij is gecertificeerd professional organizer en geeft handvatten voor het structureel opruimen en opgeruimd houden van je leven. De lezing is op 24 september van 15.00 tot 16.30 uur.

Film: ET

Van 14.30 tot 16.45 uur wordt de film E.T. vertoond. Een science fiction klassieker van Steven Spielberg voor het hele gezin over een jongen die bevriend raakt met een buitenaards wezen.

Naast deze activiteiten is er nog veel meer leuks te beleven. Er zijn hapjes en drankjes, muziek, een workshop ballonfiguren maken, een pubquiz, een Taalcafé, schminken en Eerstehulp voor digitale vragen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto