Betty Timmerman in de tweedehands kledingwinkel van 't Klankbord. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Betty Timmerman in de tweedehands kledingwinkel van 't Klankbord. (Foto: Almere DEZE WEEK)

’t Klankbord is er voor iedereen: ‘Wij geloven in de buurt’

Algemeen

MUZIEKWIJK - Het Leger des Heils Almere doet mee aan de Burendag van het Oranjefonds. Samen met het Sociaal Wijkteam en de Schoor worden er op vrijdag 23 september diverse activiteiten georganiseerd in ‘t Klankbord, buurthuis De Bazuin en het Muzenpark. “Een mooie gelegenheid om onze zichtbaarheid in de buurt te vergroten”, vertelt missionair werker Betty Timmerman van Leger des Heils.

Door Petra Onderwater

Het is gezellig druk in de grote huiskamer van ’t Klankbord. Terwijl buurtbewoners een kopje koffie drinken, in gesprek zijn, een krantje lezen of een spelletje doen, zijn vrijwilligers in de keuken soep aan het klaarmaken. “Soep uitdelen hoort beetje bij het Leger des Heils”, glimlacht Betty. “Elke dinsdag tot en met vrijdag is hier een inloopochtend, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten voor een praatje, koffie, thee en kop soep.”

Even verderop zijn vrijwilligers van Raad en Daad aan het werk. “Daar kunnen mensen terecht als zij hulp nodig hebben bij bepaalde zaken, zoals het invullen van formulieren”, legt Betty uit. Zij benadrukt dat iedereen welkom is in ’t Klankbord. “Ongeacht geloofsovertuiging of culturele achtergrond. Wij organiseren hier tal van activiteiten, voor alle leeftijden, om de verbinding in de buurt te vergroten. ‘Wij geloven in de buurt’, dat is ons motto.” 

Verbouwing

Om nog beter zichtbaar te zijn voor de buurt is het gebouw het afgelopen half jaar aan een verbouwing onderworpen. “Onze winkel met tweedehands kleding is bijvoorbeeld verplaatst en uitgebreid met een eigen woonkamer. Bewoners kunnen niet alleen snuffelen tussen de mooie tweedehandse kleding, maar ook gezellig een kopje koffie of thee drinken.” De oude ruimte van de winkel wordt momenteel ingericht als jongerenontmoetingsplek. Er staat een comfortabele hoekbank waar jongeren straks lekker kunnen chillen en in de hoek staat een tafeltennistafel klaar om in gebruik te worden genomen. “We hopen dat veel jongeren uit de buurt deze ruimte zullen gebruiken om gezellig samen te komen.” 

Speelruimte

Even verderop is een speelruimte voor de allerkleinsten, waar ook de activiteit Zingen met je Kind wordt gegeven. “Binnen ’t Klankbord is veel aandacht voor muziek, ook tijdens de kerkdiensten”, vertelt Betty, terwijl we de grote kerkzaal binnenlopen. Daar is ook een stilteplekje ingericht voor Oekraïense vluchtelingen die in Muziekwijk zijn ondergebracht. “Elke maandagochtend hebben we een inloop waar Oekraïners elkaar kunnen ontmoeten en terechtkunnen met vragen. Onze vrijwilligers hebben al veel vluchtelingen kunnen helpen bij allerlei zaken.” Maar in ‘t Klankbord gebeurt nog veel meer. Van taallessen en een maaltijdproject, tot scouting en creatieve middagen. 

Samenwerken

Timmerman is zelf bijna een jaar geleden gestart in ’t Klankbord. Zij mag het werken in de wijk inhoud en vorm geven. “Ik vind het belangrijk om daarbij samen te werken met andere organisaties en instanties”, zegt zij. “Door met mensen in gesprek te gaan kom je achter de verhalen van mensen en ontdek je waar je mensen kunt bemoedigen en ondersteunen in het leven. Het Leger des Heils werkt vanuit een christelijke identiteit, maar iedereen is welkom bij ons.” 

Burendag

In het kader van Burendag organiseert het Legers des Heils samen met het Sociaal Wijkteam en de Schoor diverse activiteiten op vrijdag 23 september. Vanuit ’t Klankbord is er van 14.00 tot 15.00 uur een muziekworkshop voor alle leeftijden onder leiding van een professional. “Verder gaan we hapjes maken in onze grote keuken, is de kledingwinkel open met allerlei acties en is er voor de allerkleinste kinderen ruimte om te spelen.” In het Muzenpark komt een springkussen te staan voor de oudere kinderen en is Talent in Opleiding aanwezig. In de Bazuin zijn onder andere een zangworkshop en een zwerfbingo. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto