Jaimy laat haar kat Mickey aan een riem uit. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Jaimy laat haar kat Mickey aan een riem uit. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Bezorgdheid om dode katten in Paarlemoervijver

Algemeen

REGENBOOGBUURT – De kat Mickey houdt zijn oortjes plat. Het dier vindt het maar niks om als een hond aangelijnd te worden uitgelaten. Baasje Jaimy neemt echter geen risico: de acht dode katten die de laatste weken in de Paarlemoervijver zijn gevonden hebben haar angstig gemaakt.

Door Marcel Beijer

“Ik heb daarom een hondenriem aangeschaft”, zegt Jaimy die haar ochtendritueel daarop aan moet passen: ze draagt onder haar jas nog een ochtendjas en op haar hoofd een bonnet. “Net als elke kat, houdt ook Mickey van vrijheid, maar ik wil niet dat hij misschien ook vergiftigd wordt. Dus doen we het even op deze manier. Net zo lang tot de dader gevonden is.”

Acht dode katten

Het is een bizar verhaal: de laatste weken zijn acht dode katten in de vijver gevonden. Eerst vijf en later nog eens drie. Waarschijnlijk zijn ze vergiftigd. Jaimy is niet de enige in de buurt die zich zorgen maakt. “Iedereen met een kat is op zijn hoede. We letten goed op, allemaal.”

In zijn achtertuin is de heer Van Harlingen onkruid aan het wieden. Hij kijkt uit over de Paarlemoervijver. “We zijn net terug van vakantie en hoorden van de kattenmoorden toen we thuiskwamen. Zo sneu voor die eigenaren. Mensen hechten zich aan hun huisdier. Gek, ik woon hier al 22 jaar met veel plezier. Maar vannacht is de tuinbank uit mijn voortuin gestolen. Gewoon, een gammel ding. Je hebt er helemaal niks aan. Wie doet dat nou?”

Your Choice

In kapperszaak Your Choice aan de Amarantstraat is niet iedereen op de hoogte van de gruwelijke kattenvondsten. “Wij praten hier vooral over de energierekening, niet over katten”, zegt een kapster. De vrouw die in de kappersstoel zit draait zich bezorgd om. “Het is verschrikkelijk. Ik heb zelf een kat van een jaar oud. ’s Nachts laat ik die nu maar binnen.”

Politie

Een vrouw die in een portiek aan de Koraalstraat een sigaretje rookt, is ook ontzet. “Ik heb geen kat, maar een heel oude chihuahua. Maar ik leef wel mee met die katteneigenaren. Mijn buurvrouw heeft er een. De politie is ook al langs geweest. Ik hoop dat ze de dader pakken.”
Volgens de wijkagent wordt inderdaad extra goed opgelet. “We zijn met het onderzoek bezig, maar er is helaas nog geen zicht op de dader.”


De Paarlemoervijver in Regenboogbuurt. (Foto: Almere DEZE WEEK) 

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 23 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto