Floriadewijk met 1400 woningen (Foto: aangeleverd)
Floriadewijk met 1400 woningen (Foto: aangeleverd)

Projectontwikkelaar Hortus: College gaf raad niet de juiste informatie

Algemeen

Bouw Floriadewijk in impasse

ALMERE – Weerwater CV (WWCV) , een samenwerking tussen de projectontwikkelaars Amvest en Dura Vermeer, kan zich niet vinden in de beantwoording door het college van schriftelijke vragen van de PVV op 20 september. Het bedrijf heeft daarom een brief geschreven aan de raad waarin staat hoe het volgens haar wél zit.

Door Robert Mienstra

WWCV schrijft dat er bij die beantwoording van de schriftelijke vragen géén overleg heeft plaats gevonden met WWCV: ‘wij kunnen ons niet vinden in de gegeven beantwoording en achten het daarom geraden om de raadsfracties zélf te informeren. ‘Er is al vertraging van de bouw op het gebied opgetreden’, schrijft WWCV. ‘en verdere vertraging valt te verwachten.’

Voorstel verdichting afgewezen

Het bedrijf schrijft dat er geen afspraken zijn met de gemeente om het woningbouwprogramma uit te breiden in het gebied. WWCV heeft wel een voorstel gedaan voor mogelijke verdichting, maar dat is door de gemeente op 27 september per e-mail afgewezen.

660 woningen

Er is geregeld dat WWCV – indien mogelijk - zo spoedig mogelijk 660 woningen realiseert. De gemeente heeft echter aangegeven dat ze meer woningen wil. WWCV heeft in 2019 aangegeven dat ze openstaat voor overleg daarover, maar de gemeente wilde pas in het najaar van 2020 praten ‘maar tot op heden hebben WWCV en de gemeente elkaar daarin niet gevonden’. WWCV heeft voor de 660 woningen de ondergrondse en bovengrondse infrastructuur aangelegd. ‘De mogelijkheden voor extra woningen zullen beperkt blijven tot bepaalde gebiedsdelen en die mogelijkheden zullen verder afnemen naarmate de realisatie van Hortus voortschrijdt’, aldus WWCV.

Ook over de instandhoudingsplicht van het Arboretum zijn de gemeente en WWCV het nog niet eens.

Lees ook het vorige artikel:
https://www.almeredezeweek.nl/nieuws/algemeen/53900/onenigheid-met-projectontwikkelaar-vertraging-floriadewijk-dreigt

Uit de krant