Sinterklaas komt zaterdag 12 november weer naar Almere. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Sinterklaas komt zaterdag 12 november weer naar Almere. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Sinterklaas komt zaterdag 12 november weer naar Almere

Algemeen

ALMERE - Sinterklaas komt zaterdag 12 november weer aan in Almere. Traditiegetrouw arriveert hij op de stoomboot in de Havenkom, waar hij rond 11.30 uur wordt verwacht. Na het programma in Haven brengen de Sint en zijn Pieten ‘s middags een bezoek aan het centrum van Almere Stad. Een week later, op zaterdag 19 november, is Almere Buiten aan de beurt.

Het belooft zaterdag een gezellige middag te worden in Haven. Na de aankomst in de Havenkom stapt Sinterklaas om 12.30 uur samen met de burgemeester in de auto om naar de Markt te rijden. Rond 12.45 uur staat de Sint daar nog even in de spotlight op het podium.

Glutenvrije Pieten 

In Haven loopt ook een Glutenvrije Piet mee tijdens de intocht. Deze speciale Piet voorziet kinderen met coeliakie en glutensensitiviteit van glutenvrije kruidnoten van Liberaire. De Nederlandse Coeliakie Vereniging heeft vrijwilligers opgeroepen om tijdens de intocht in hun woonplaats in de rol te kruipen van Glutenvrije Piet, met als resultaat dat in 184 gemeentes glutenvrije kruidnoten worden uitgedeeld. Op www.ncv.nl/glutenvrije-piet kunnen kinderen met coeliakie een kleurplaat en een vlag downloaden. Als ze deze omhoog houden, ziet de Glutenvrije Piet bij wie hij moet zijn. De glutenvrije kruidnoten zijn veilig verpakt in eenpersoons zakjes.

Sintparade centrum Stad

Op zaterdagmiddag 12 november komt Sinterklaas met de Sintparade aan in Almere Stad. De parade gaat van 14.30 tot 16.00 uur van de Esplanade naar het Stationsplein. De route loopt via Brouwerstraat, Passages, Korte Promenade, Schutterstraat, Forum, De Diagonaal, Stadhuisplein en Stationsstraat.

Intocht Almere Buiten

Op zaterdag 19 november is de intocht in Almere Buiten. Om 12.00 uur arriveert Sinterklaas daar met de trein. Vervolgens maakt hij te paard een tocht door het centrum. Na een uur komt de Sint weer aan op het Baltimoreplein, om een dansshow te bekijken. Hij gaat daarna even rusten om vervolgens door het centrum te wandelen. De Sint wordt vergezeld door fietspieten, ballonnenpieten en muziekpieten.

Meer informatie: visitalmere.com/sinterklaas

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto