Het topsportcentrum in Poort. (Foto: Maarten Feenstra)
Het topsportcentrum in Poort. (Foto: Maarten Feenstra) Almere DEZE WEEK

Burgemeester last informatiebijeenkomst Domus ter elfder ure af

Algemeen

POORT - Burgemeester Ank Bijleveld heeft de informatiebijeenkomst over de verplaatsing van Domus in Poort ter elfder ure afgelast. De belangstelling is zo groot dat de veiligheid niet kan worden gewaarborgd. 

Bij Domus vangt het Leger des Heils verslaafden op die psychiatrische zorg nodig hebben. Het is nu gevestigd in het centrum van Stad, de gemeente wil deze groep verspreiden over de stad. Als locatie is Poort gekozen. Veel bewoners van Poort zijn fel tegen de komst van Domus, zeker omdat het pal langs een fietspad ligt en dichtbij een school. Ook de participatie ging niet goed.

600 mensen

Mede om die reden was voor maandagavond een extra informatieavond geagendeerd in de businessruimte van het Topsportcentrum. Meer dan 600 mensen hadden zich daarvoor opgegeven. In de ruimte is slecht plek voor 150 personen. Daarom had de gemeente de info-avond opgesplistst in drie avonden.
De bewoners vinden dat de gemeente daarmee een ‘verdeel en heers’ tactiek invoert en besloten vorige week toch allemaal naar de bijeenkomst van 14 november te komen.

Veiligheid

De burgemeester zet nu een streep door de informatieavond. ‘Om uw veiligheid, en die van alle betrokkenen, in- en om het Topsportcentrum te garanderen, zijn wij helaas genoodzaakt de bijeenkomst te verplaatsen naar een ander moment’,  schrijft Bijleveld. ‘Wij begrijpen dat deze afmelding erg laat komt. Wij vragen hiervoor uw begrip. De veiligheid van alle betrokkenen staat in onze afweging voorop.’

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto