Marjolijn Veenstra (Foto: aangeleverd)
Marjolijn Veenstra (Foto: aangeleverd)

Partij voor de Dieren lanceert meldpunt vuurwerk

Algemeen

ALMERE - De Partij voor de Dieren is gestart met een meldpunt vuurwerk, waar Almeerders overlast van vuurwerk kunnen melden.

De Partij voor de Dieren ergert zich al jaren aan de overlast die vuurwerk geeft, stelt de partij.  “Zolang Almere nog niet vuurwerkvrij is, zal de Partij voor de Dieren actie blijven ondernemen” zegt fractievoorzitter Marjolijn Veenstra. Het meldpunt is te vinden via https://almere.partijvoordedieren.nl/meldpunt-vuurwerk. Het gaat hier louter om melding van overlast. De partij wil daar dan actie op ondernemen. “Maar het meldpunt is er niet voor het melden van verwondingen”, zegt Veenstra. “Dan moet uiteraard zo snel mogelijk 112 worden gebeld.”

Vuurwerkdiscussie

De vuurwerkdiscussie speelt al enkele jaren in Almere, destijds aangezwengeld door GroenLinks. Steeds meer partijen lijken daarvoor te voelen. Vorig jaar werd ternauwernood een motie verworpen die opriep om in drie jaar tijd tot een vuurwerkverbod in Almere te komen.  De stemmen staakten op 22-22.

Overlast

“Vuurwerk geeft al jaren overlast, zoals ontzettend veel zwerfafval, vervuilende lucht en heel veel stress voor zowel mens als dier door de harde knallen van vuurwerk”, zegt Veenstra. “Ook is deze overlast niet alleen op Oud & Nieuw zelf. Eigenlijk duurt oud en nieuw van oktober tot februari, omdat er in de stad dagelijkse harde knallen te horen zijn.” Ze noemt het ‘onacceptabel’ dat er zoveel mensen ontzettend veel last ervaren van vuurwerk. “Ook huisdiereigenaren laten weten hoe hun huisdier in de stress raakt van vuurwerk, met alle gevolgen van dien. En laten we ook zeker de vuurwerkslachtoffers niet vergeten.”

Vuurwerkvrij

Veenstra wijst ook op andere gemeentes die dit jaar al vuurwerkvrij zijn, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen. “De Partij voor de Dieren ziet heel graag Almere ook terug in deze lijst. Het is daarom ontzettend belangrijk dat er nu een meldpunt is waar vuurwerkoverlast gemeld kan worden.“

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto