Remy Bonjasky hielp de kinderen bij het inpakken van de Sinterklaaspakketten. (Foto: Calina inc.)
Remy Bonjasky hielp de kinderen bij het inpakken van de Sinterklaaspakketten. (Foto: Calina inc.)

Stichting Heerlijk Avondje bezorgt honderden kinderen fijne pakjesavond

Algemeen

ALMERE – Stichting Heerlijk Avondje zorgt dat vele kinderen die in armoede opgroeien toch pakjesavond kunnen vieren. Tijdens de jaarlijkse inpakmiddag op basisschool Het Avontuur hielpen leerlingen uit groep 8 en vrijwilligers vanuit diverse Almeerse bedrijven met het inpakken van de Sinterklaascadeaus en het verzendklaar maken van de pakketten. Ook voormalig kickbokser Remy Bonjasky hielp mee. Hij doneerde bovendien zijn eigen kinderboek voor de Sinterklaaspakketten. 

Stichting heerlijk avondje is een ANBI stichting en verzorgt sinds 2016 pakjesavonden binnen Flevoland en daarbuiten. “Dit doen wij in samenwerking met sponsors en donateurs voor gezinnen met jonge kinderen die zelf niet de middelen hebben om dit te verzorgen”, vertelt Amanda Jongsma. Zij heeft de stichting destijds opgericht omdat zij vindt dat alle kinderen Sinterklaas moeten kunnen vieren. “Ik werk al ruim 14 jaar in de kinderopvang, waarvan tien jaar met een eigen kinderopvang aan huis”, vertelt Amanda, die dit jaar ook was genomineerd voor de titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar. “Via mijn eigen online platform voor moeders op Facebook kwam ik erachter hoeveel armoede er heerst. En dat hele gewone dingen voor heel veel kinderen niet zo vanzelfsprekend zijn, zoals het vieren van verjaardagen en pakjesavond.”

Ruim 4000 aanmeldingen

De stichting Heerlijk Avondje groeit jaarlijks met grote stappen. “Vorig jaar hadden wij zo’n 1200 aanmeldingen en dit jaar zitten wij ruim over de 4000 aanmeldingen heen”, aldus Amanda. “Helaas zijn de aanmeldingen nog altijd groter dan wij kunnen bedienen. Vorig jaar hebben wij 300 kinderen een fijne pakjesavond kunnen geven. Dit jaar zitten wij tegen de 600 kinderen aan.” 

Het motto van de stichting is: ‘Sinterklaas voor ieder kind! Want ieder kind verdient een zorgeloze jeugd vol magie en mooie herinneringen’. De cadeauboxen bevatten cadeaus, kleding en schoenen, verzorgingsproducten, eten en drinken, een brief van de Sint en versiering. “Alles voor het perfecte avondje met het hele gezin. Even de zorgen vergeten en samen genieten.” 

Kinderboek Remy Bonjasky

Tijdens de inpakmiddag op Het Avontuur staken vele vrijwilligers de handen uit de mouwen. “Extra bijzonder was dat Remy Bonjasky dit jaar kwam helpen. Samen met de kinderen heeft hij cadeautjes ingepakt.” Bonjasky heeft onlangs ook een eigen kinderboek uitgegeven, dat hij samen met zijn vrouw Renate heeft geschreven: ‘Remy wordt sterk’. Een groot aantal van deze boeken is gedoneerd aan stichting Heerlijk Avondje voor in de cadeauboxen.

Op zoek naar opslagruimte

“De stichting wordt zo groot dat thuis opslaan eigenlijk niet meer werkbaar is. Ons huis lijkt momenteel wel een pakhuis vol speelgoed”, zegt Amanda. “Wij zijn daarom met spoed op zoek naar een kantoor en opslagruimte waar wij kunnen werken. Helaas is het voor ons niet mogelijk om belast te zijn met zo’n grote kostenpost. Mocht er een bedrijf zijn die ons zou willen sponsoren middels het beschikbaar stellen van een opslagruimte/kantoor, dan zijn wij daar echt enorm mee geholpen.

Sponsors

Verder heeft de stichting sponsors nodig. “We zoeken bedrijven die met ons willen samenwerken. In ruil voor een financiële bijdrage zorgen wij voor zichtbaarheid van het bedrijf op onze website, social media kanalen en promotiematerialen.” 

Meer informatie: stichtingheerlijkavondje.nl


Remy Bonjasky doneerde zijn eigen kinderboek voor de Sinterklaaspakketten van stichting Heerlijk Avondje. (Foto: Calina inc.)

Uit de krant