Tenebrae Choir. (Foto: Sim Canetty-Clarke)
Tenebrae Choir. (Foto: Sim Canetty-Clarke)

Kerstmuziek bij Goede Rede Concerten

Algemeen

HAVEN  - Kerstmuziek is de ultieme manier om alvast in de kerststemming te komen. Hiervoor kunnen liefhebbers de hele maand december terecht bij Goede Rede Concerten. Naast prachtige kerstconcerten staat er ook een eindejaarsconcert op het programma.

De reeks start op woensdagavond 7 december om 20.00 met het Iers-klassieke koor Anúna.  Zij doen maar liefst 14 concertzalen aan tijdens hun Christmas with Anúna- tournee in ons land en Goede Rede heeft de primeur. Hun kerstprogramma bevat bekende kerstliederen zoals ‘Silent Night’ en ‘Away in a Manger’, maar ook meer eigentijdse songs, gezongen met een zeldzaam mooie meerstemmigheid. Gekleed in stemmige kostuums brengen de koorleden een repertoire dat varieert van middeleeuwse kerkgezangen tot hedendaagse in popmuziek gewortelde eigen composities. 

Engels adventsprogramma

Vrijdagavond 16 december om 20.00 uur  presenteert het Tenebrae Choir een Engelse kerst. Een Engels adventsprogramma waarin traditionele Christmas carols en hedendaags repertoire elkaar afwisselen. Klassiekers als In dulci jubilo en The Twelve Days of Christmas klinken naast nieuw werk van Joseph Phibbs en Joanna Marsh.

Klap op de vuurpijl

Vrijdag 30 december wordt het jaar feestelijk uitgeluid door het FlevoEnsemble met ‘Klap op de Vuurpijl’. Het gezelschap, bestaande uit Flevolandse musici onder leiding van Egon Kracht, nodigt voor dit feestlijke concert ook een aantal speciale gasten uit. Het wordt een avond vol klassiekers en oude bekenden, maar ook verrassende nieuwe combinaties en composities.

Kaarten voor deze en andere concerten kunnen besteld worden via www.goederedeconcerten.nl of 06-80140467.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto