Daria van den Berken brengt haar uitvoering van Scarlatti ten gehore.
Daria van den Berken brengt haar uitvoering van Scarlatti ten gehore.

Piano en pianist centraal bij Goede Rede Concerten

Uit

HAVEN - Goede Rede Concerten viert International Piano Day dit jaar gedurende drie dagen. Tijdens zes concerten staan  van 25 tot en met 28 maart 11 pianisten centraal. Er is een gevarieerd programma met dansbare balfolk, jazz, klassiek, neoklassiek, bekende namen en jong talent.

De 88e dag van het jaar is de internationale dag waarop de piano wordt gevierd. 88 omdat dit het aantal toetsen op een piano is. Wereldwijd zijn er evenementen op en rond deze dag georganiseerd en de Goede Rede Concerten heeft dit jaar zes concerten vol pianomuziek en mooie verhalen op 25, 26 en 27 maart gepland staan.

Op vrijdagmiddag starten de Piano Days met dansbare balfolk van pianist Wim te Groen, waarbij gedanst mag worden. Maar er is ook klassiek werk te beluisteren van onder andere Willem Brons & Satomi Chihara, Daria van den Berken met haar uitvoering van Scarlatti en pianotalent Yang Yang Cai. Er wordt klassieke pianomuziek gespeeld, maar er is ook ruimte voor hedendaagse stukken, er is jazzmuziek en het UMA kamerorkest treedt op met solist Maurice van Schoonhoven. Ramon Vallé speelt eigen composities waar zijn Cubaanse roots en klassieke opleiding te horen zijn en Marietta Petkova geeft een voorproefje van het concert dat zij in het najaar bij de Goede Rede Concerten speelt. Liefhebbers van de piano zijn van harte welkom om te komen luisteren naar de muziek en bijzondere verhalen.

Klassiek voor iedereen

Goede Rede Concerten organiseert sinds 2015 klassieke concerten in Almere. Het programma is klassiek in brede zin: traditioneel klassiek, maar ook modern klassiek met lijnen naar andere muziekstijlen en muziek uit andere culturen. Het aanbod is gevarieerd, interessant voor jong en oud. Kijk voor het complete programma en alle informatie op www.goederedeconcerten.nl. Reserveren kan ook door te bellen met 06-80140467.




Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto