Marjolijn Veenstra (Foto: aangeleverd)
Marjolijn Veenstra (Foto: aangeleverd)

Aantal klachten vuurwerkmeldingen passeert de 1000

Algemeen

ALMERE – Bij het vuurwerkmeldpunt dat de Partij voor de Dieren had ingesteld voor de jaarwisseling zijn uiteindelijk meer dan 1000 klachten binnengekomen. De meeste overlast werd ervaren in de Bouwmeesterbuurt (Buiten), de Wierden (Haven) en Muziekwijk (Stad).

Fractievoorzitter Marjolijn Veenstra van de Partij voor de Dieren zegt ‘helemaal klaar’ te zijn met het vuurwerkoverlast. “Al jaren start de jaarwisseling in Almere in oktober en loopt door tot in februari. De vele harde knallen zijn door de gehele stad te horen. Met ons vuurwerkmeldpunt hebben we nu in kaart kunnen brengen hoe groot de overlast is en waar deze voornamelijk plaatsvindt in Almere.“ 

Huisdieren

Volgens de Partij voor de Dieren beschrijven veel melders van vuurwerkoverlast hoeveel impact de harde knallen hebben op hun huisdieren. De partij nam voor de jaarwisseling het voortouw om, samen met GroenLinks, SP, PvdA, ChristenUnie, Bij1 en DENK,  de stad vuurwerkvrij te maken, maar kreeg daarvoor geen meerderheid in de gemeenteraad. 

Wachten

“In de gemeenteraad van Almere zitten helaas nog partijen die waarlijk geloven dat we op landelijk beleid moeten wachten en niet het heft in eigen handen moeten nemen om de stad vuurwerkvrij te maken”, zegt Veenstra. “Ook zien sommige partijen nog niet volledig in wat de enorme impact is van vuurwerkoverlast. Met ons vuurwerkmeldpunt hebben we dat wel glashelder laten zien.”

Burgemeester

De aankomende periode zal de evaluatie van de jaarwisseling weer naar de raad toekomen, waarbij de Partij voor de Dieren Almere de bijna 1000 meldingen van vuurwerkoverlast zal overhandigen aan de burgemeester.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto