V.l.n.r. Anneke van Stadsarchief Almere en Djuri en Danielle van Thermen La Mer met de troffel. (Foto: aangeleverd)
V.l.n.r. Anneke van Stadsarchief Almere en Djuri en Danielle van Thermen La Mer met de troffel. (Foto: aangeleverd)

Troffel uit Stadsarchief in bruikleen naar Thermen La Mer

Algemeen

HAVEN - In 1997 legde burgemeester Pans de eerste steen van Thermen La Mer, het saunacomplex in Almere Haven. Hij gebruikte daarvoor een troffel met inscriptie die hij daarna als cadeau meekreeg. Het stuk gereedschap is inmiddels onderdeel van de collectie van het Stadsarchief. Thermen La Mer heeft de troffel geleend voor de viering van haar 25-jarig jubileum.

Naast de honderduizenden foto’s en documenten beheert het stadsarchief ook een beperkte collectie met objecten, waaronder deze troffel. Via de pagina met objecten op de website van het stadsarchief kwam Djuri van Thermen La Mer de troffel op het spoor. De dayspa wilde het object graag tentoonstellen bij de viering van haar 25-jarig bestaan en daar werkte Stadsarchief Almere met plezier aan mee. 

Vorige week werd de bruikleenovereenkomst getekend door Danielle van der Horst, de eigenaar van Thermen La Mer. De komende weken is de troffel in het Almeerse saunacomplex te bewonderen. Daarna komt het object weer terug naar Stadsarchief Almere en is deze weer te zien tijdens de openingstijden op dindag, woensdag en donderdag van 12.00 - 16.00 uur.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto