Wethouder Lindenberg onthulde het bord. (Foto: aangeleverd)
Wethouder Lindenberg onthulde het bord. (Foto: aangeleverd)

Leerlingen ontwerpen verkeersbord bij De Albatros

Algemeen

FAUNABUURT – Wethouder Julius Lindenbergh heeft woensdagochtend bij basisschool De Albatros in de Faunabuurt een verkeersbord onthuld dat de leerlingen zelf bedacht hebben.

Afgelopen maanden is er door OBS De Albatros en wijkregisseur Esther Ripken hard gewerkt aan het verbeteren van de verkeerssituatie rond de school om de kinderen op een zo veilig mogelijke manier naar school te laten gaan. Zo is er een extra voetgangerspad aangelegd naast het fietspad, is de rotonde eenrichtingsverkeer geworden, zijn de parkeerplaatsen voor de school alleen ‘laden en lossen’ en zijn er handjes-palen geplaatst bij de verkeersdrempel voor school die met gele stenen opvallender is gemaakt. 

Onthulling

Woensdag was de laatste fase met de onthulling van twee verkeersborden bij het fietspad die automobilisten moet attenderen hun snelheid te minderen. Dit waren de winnende ontwerpen van de leerlingen Abdulhannan uit groep 4A en Esmee uit groep 7 naar aanleiding van een ontwerpwedstrijd die speciaal hiervoor was georganiseerd. Wethouder Lindenbergh heeft deze nieuwe verkeersborden samen met de directrice Marieke Wateler onthuld.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto