(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Almeerse leerlingen planten bomen op Boomfeestdag

Algemeen

ALMERE - Almere vierde woensdag de jaarlijkse Boomfeestdag met twee feestelijke momenten. Langs de busbaan in Stedenwijk opende wethouder Jesse Luijendijk de Boomfeestdag samen met groep 6 van basisschool de Tjasker. Daarna reisde het gezelschap door naar het stadsbos Almeerderhout, waar samen met kinderen van basisschool de Aquamarijn nog meer bomen werden geplant. 

Bij de bushalte Stedenwijk Midden staan nu vier nieuwe bomen langs de busbaan, door allGo geschonken aan de busreizigers in Almere. De kinderen van de Tjasker hebben samen met wethouder Jesse Luijendijk een prunus naast de bushalte geplant. Daarna gingen de kinderen en wethouder verder naar Almeerderhout, waar groep 5-6 van de Aquamarijn al stond te wachten.

De wethouder ging kort in gesprek met de aanwezige kinderen over het belang van bomen. Op zijn vraag aan de kinderen waarom bomen zo belangrijk zijn, gaven ze aan dat bomen belangrijk zijn voor zuurstof en om er schaduw en koelte van te krijgen. De 50 aanwezige kinderen gingen onder een strakblauwe hemel aan de slag met het planten van alle boompjes. Er werd fanatiek geplant en de boompjes stonden in een mum van tijd in de grond. 

Campagne ‘Onze Bomen’

Om de grond te verbeteren mochten de kinderen regenwormen uitzetten, dat werd met gejuich en af en toe een ‘bah’ ontvangen!’ Op de Boomfeestdag is ook het startschot gegeven voor de campagne ‘Onze Bomen’ in Almere. Alle inwoners kunnen hiervoor een boom opmeten op het schoolplein of in de tuin en die vervolgens op de kaart zetten. Ze krijgen dan gegevens terug over hoe belangrijk die boom is. De beide klassen kregen hiervoor een tas met een boomhoogtemeter om op school mee aan de slag te gaan. 

Stad & Natuur organiseerde deze Boomfeestdag samen met de gemeente Almere, Staatsbosbeheer, allGo en de groene aannemers.

(Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto