PrO Almere won de challenge. (Foto: aangeleverd)
PrO Almere won de challenge. (Foto: aangeleverd)

Leerlingen PrO Almere winnen Schoolkantine Challenge

Algemeen

ALMERE - Leerlingen van PrO Almere hebben met hun gezonde kantinesnack ‘Veggie Happy Empanada’ de Schoolkantine Challenge 2022/2023 in Flevoland gewonnen. De prijs werd donderdag uitgereikt.

‘Creëer jouw ideale gezonde kantinesnack”. Met deze uitdaging gingen vijftig groepjes leerlingen en studenten uit het voortgezet- en beroepsonderwijs in Flevoland eind vorig jaar aan de slag om een gezonde en lekkere kantinesnack te bedenken voor hun school. De snack moest voldoen aan de 5 G’s: Genieten, Goedkoop, Gezond, Gemak en Geweten. Anders gezegd, de snack is lekker, betaalbaar, voldoet aan de Schijf van Vijf, is makkelijk te bereiden in een kantinesetting en is duurzaam. Daarnaast werd leerlingen gevraagd om een campagne op te zetten om de snack onder medeleerlingen te promoten. 

Beste inzendingen

De drie beste groepjes waren uitgenodigd voor de finale op 16 maart, tijdens de dag van de Gezonde Schoolkantine, om hun lekkere en gezonde kantinesnack te laten toetsen. De drie beste ideeën waren ‘Wrap gevuld met biologische krokante kip en groenten’ van Aeres VMBO Almere, ‘de Veggie Happy Empanada’ van het PrO Almere en ‘de Wrapple’ van Porteum Lelystad. Zij kwamen met hun product naar Aeres Hogeschool Almere, waar ze tijdens een interactieve finale onder begeleiding van een aantal experts nog een verbeterslag hebben gemaakt op hun snacks. De jury koos uiteindelijk voor ‘Veggie Happy Empanada’, omdat het een originele lekkere én gezonde snack is die makkelijk uit de hand te eten en veel groenten bevat.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto