Krijgt de Floriade een tegel in de Walk of Fame? (Foto: Almere DEZE WEEK)
Krijgt de Floriade een tegel in de Walk of Fame? (Foto: Almere DEZE WEEK)

Geen extra Floriade-tegel in de Walk of Fame

Algemeen

STAD CENTRUM – Het college ziet af van het plan om een extra tegel in de Walk of Fame op te nemen gewijd aan de inzet van alle Almeerse vrijwilligers en inzenders bij de Floriade. Misschien komt er wel een reguliere tegel die het jaar 2022 symboliseert. Maar dat beslissen uiteindelijk de Almeerders zelf.

De tegels van de Walk of Fame Almere verbeelden gebeurtenissen, en ontwikkelingen of personen die betekenisvol zijn geweest voor Almere. Almeerders mogen hiervoor nominaties indienen. Een jury maakt vervolgens een selectie van een drietal onderwerpen waarop gestemd kan worden. De winnaar krijgt een tegel in de Walk of Fame in het stadscentrum. Ook voor 2022 komt zo’n tegel, maar het idee ontstond om voor dat jaar een extra tegel neer te leggen ter herinnering aan de Floriade en de vrijwilligers.
De PVV heeft grote bezwaren tegen deze extra tegel en noemt het ‘ronduit bizar’ een tegel te wijden aan een evenement ‘dat de stad heeft opgezadeld met miljoenenverliezen’. De partij stelde daar schriftelijke vragen over aan het college.

Niet geëigende weg

In antwoord op de vragen van de PVV schrijft het college dat een tegel op de Walk of Fame ‘niet de meest geëigende’ weg is om alle betrokkenen bij de Floriade voor hun inzet te eren. Er wordt gedacht aan een andere manier, waarvoor de PVV wordt uitgenodigd om over mee te denken.
Wel wijst het college de PVV erop dat onder de inzendingen voor de reguliere tegel ook vanuit de inwoners suggesties zijn gedaan voor een tegel die betrekking heeft op zowel de Floriade als de daarbij betrokken vrijwilligers. ‘Daaruit blijkt dat ook vanuit de stad waardering is voor de grote inzet van de betrokken vrijwilligers. Uit inmiddels gesloten inschrijvingen blijkt dat voor de reguliere tegel twintig van de 120 inzendingen betrekking hebben op de Floriade en de bij Floriade betrokken Almeerse vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Daarnaast zijn dertig inzendingen voor de Floriade-tegel ingestuurd, waarbij naast de Floriade als geheel, de vrijwilligers en Almeerse initiatieven genomineerd zijn.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto