(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Lokale producten op de markt in Almere Buiten

Algemeen

BUITEN - Lokaal gekweekte en gezonde producten zijn sinds april verkrijgbaar op de weekmarkt op donderdagochtend in Almere Buiten. 

De eerste kraam wordt gevuld door Coöperatie Stadslandbouw Oosterwold. Hier is een uitgebreid assortiment te vinden waaronder de divers gekleurde kippen- en eendeneieren, jam, chutney, azijn, saus en siroop van Imkerij Kirsten Bosch, honing en producten van echte bijenwas, verse bloemboeketten van eetbare planten van de pluktuin Het Brandnetelparadijs, bijenplanten van kwekerij de Eenvoud, aardbeiplanten en kruiden van Ecotheetuin Almere. Al deze producten komen uit Almere Oosterwold en Almere Buiten. In de loop van het seizoen komen hier de groenten geteeld door leden van Coöperatie Stadslandbouw Oosterwold bij. Alles wordt duurzaam, zonder kunstmest en milieuvriendelijk gekweekt. De kwekers en makers zelf staan achter de kraam en vertellen u met liefde over hun waren.

Desembrood

Buurtbakkerij de Broodletter in Buiten heeft een kraam waar het hun ambachtelijk desembroden verkoopt. Broodletter werkt met biologisch regionaal of Nederlands graan. De desembroden zijn handgemaakt en bestaan uit meel, water en zeezout en bevatten geen onnodige toevoegingen. Het brood heeft een lange rijstijd van tenminste 24 tot soms 48 uur en wordt altijd vers gebakken in een stenenvloeroven.
De kramen zijn ook een mooie plek waar mensen elkaar ontmoeten om hun liefde voor natuurlijke en lokale producten te delen. Als vanzelf ontstaan mooie gesprekken. In de paar weken dat de kramen op de markt staan, gaven veel klanten aan dat ze blij waren lokale producten te kunnen kopen.
De kramen staan op de markt in het kader van een proef van de gemeente Almere waarbij lokale ondernemers de kans krijgen om gedurende het seizoen met hun Almeerse producten op de markt te staan en op die manier een steentje bij te dragen aan de Almeerse Voedselstrategie.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto