De omleidingsroutes. (Foto: Provincie Flevoland)
De omleidingsroutes. (Foto: Provincie Flevoland)

Werkzaamheden Buitenring gestart

Algemeen

BUITEN - De werkzaamheden aan de Buitenring en de rotonde naar de Stripheldenbuurt zijn maandag van start gegaan. De provincie legt daar een turborotonde aan. De werkzaamheden zijn naar verwachting op vrijdag 14 juli klaar.

Het asfalt van de Buitenring is verouderd en moet vervangen worden. De turborotonde moet ervoor zorgen dat het verkeer beter doorstroomt. Het asfalt wordt vervangen door beton. Door de aanleg- en de uithardingstijd van de gebruikte materialen is het nodig dat de rotonde circa acht weken wordt afgesloten. Tijdens de ombouw van de rotonde krijgt de noordbaan van de Buitenring, tussen de rotonde bij het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en de brug over de Lage Vaart, een nieuwe asfaltlaag.

Omleidingen

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is de Buitenring volledig afgesloten voor het verkeer tussen de rotonde Oostvaardersbosplaats en de rotonde op- en afrit A6. De omleiding voor het bestemmingsverkeer loopt via de Evenaar. Vervolgens richting de Buitenring via de Bosranddreef en richting de A6 via de Spectrumdreef. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A6 en de Tussenring. De omleidingsroutes staan op de borden langs de wegen aangegeven.

Parkeerplaats niet bereikbaar

De parkeerplaats Buitenringplaats aan de rotonde Stripheldenweg is tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar. Het Natuurbelevingcentrum en Paviljoen de Oostvaarders blijven wel bereikbaar. De fietsoversteek bij de rotonde Stripheldenweg blijft tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk open voor het fietsverkeer.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto