Michelle Rutten. (Foto: Marcel Kolder)
Michelle Rutten. (Foto: Marcel Kolder)

Inzamelingsactie voor laatste wens terminaal zieke Almeerse

Algemeen

ALMERE – De inzamelingsactie van Almeerder Marcel Kolder voor het oprichten van het Michelle Rutten Kantelfonds heeft binnen een week het streefbedrag van 50.000 euro gehaald. Kolder startte de actie om de laatste wens te vervullen van zijn vrouw Michelle Rutten, die terminale hersenvlieskanker heeft en niet lang meer zal leven.

Naast hun zoon Machiel heeft het echtpaar een zwaar gehandicapte dochter, Mayim. “Wij verzorgden onze dochter met zijn tweeën thuis in ons aanpaste huis. Na het overlijden van Michelle valt een groot deel van ons inkomen weg en de intensieve zorg voor Mayim blijft bestaan. Elke dag, elke nacht”, aldus Kolder. “Deze inzamelingsactie is echter niet alleen om de zorg voor onze dochter te waarborgen, we hebben een groter doel voor ogen.” 

Lintje

Zijn vrouw heeft zich haar hele leven ingezet voor mensen die het niet zo goed hebben. ”Als vrijwilliger en als professional. Honderden gezinnen en jongvolwassenen heeft ze geholpen. Zij kreeg hiervoor ook een lintje van de koning.” De inzamelingsactie is bedoeld voor de oprichting van een nieuw fonds. “Niet alleen voor onze dochter, voor alle hulpmiddelen en zorg die nu nodig zijn, maar in tweede instantie breder. Een kantelfonds om jongvolwassen met een beperking te helpen. Dat is de ster op de horizon. De ster die Michelle is, als ze er straks niet meer is.” 

De inzamelingsactie wordt massaal gesteund. Momenteel staat de teller op ruim 56.000 euro.

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 20 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto