(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Flevolandse Technasia in actie tegen voedselverspilling

Algemeen

ALMERE - Flevolandse Technasia komen in actie tegen voedselverspilling. Ruim acht weken lang gaan 350 leerlingen binnen het Technasiumvak Onderzoeken & Ontwerpen aan de slag met hun ideeën om voedselverspilling bij hen thuis tegen te gaan. 

Dit doen ze in opdracht van gemeente Almere en Flevo Campus. Met het project wordt een grote groep tieners aan het denken gezet over de verspillingsproblematiek. Aan de leerlingen wordt gevraagd om een aantal dagen de voedselverspilling bij hen thuis in kaart te brengen. Daarbij betrekken ze ook de mensen die met hen ‘aan de keukentafel’ zitten, zoals familie en vrienden. Dit levert naast mooie inzichten voor henzelf ook interessante onderzoeksdata op voor lector Esther Veen van Aeres Hogeschool. “We weten vaak nog onvoldoende wat er achter de voordeur gebeurt als het om voedselverspilling gaat.” In Nederland belandt per jaar ruim 2 miljard kilo voedsel in de vuilnisbak. Per persoon is dat ruim 34 kilogram. 

Bij deze Flevolandse voedselverspillingsopdracht zijn de gemeente Almere, het lectoraat Stedelijke Voedselvraagstukken van Aeres Hogeschool Almere, Flevo Campus, de organisatie The Waste to Success en Jong Leren Eten Flevoland betrokken. Op 6 december zal er een eindexpositie zijn waar de beste ideeën en ontwerpen van de leerlingen worden gepresenteerd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto