(Foto: Windesheim.nl)
(Foto: Windesheim.nl)

Studenten en bedrijven bedenken innovatieve oplossingen voor ontwikkeling Pampus

Algemeen

Het lectoraat Urban Innovation van Windesheim organiseert samen met Horizon Flevoland de derde editie van de hackathon ‘Reshape the future’. Honderdtachtig studenten van vijf verschillende opleidingen bedenken drie dagen lang, samen met regionale bedrijven, oplossingen om in Almere Pampus circulair bouwen, leven en ondernemen mogelijk te maken. 

De vragen die onderzocht worden komen van de gemeente Almere. Groepen van 5 á 6 studenten van de verschillende opleidingen werken samen met een van de deelnemende regionale bedrijven. De studenten leren zo interdisciplinair samen te werken. Docenten fungeren als adviseur en coach van de groepen. Er wordt gebruik gemaakt van de Design Thinking methodiek, waarbij in vijf stappen van behoefte naar oplossing naar implementatie wordt gewerkt. 

Studenten en bedrijven

De studenten van de opleidingen Bedrijfskunde, Engineering, Bouwkunde, Finance & Control en HBO Rechten doen mee. Deelnemende bedrijven uit de regio zijn Alfen, Babylon Daken, Bun, Ecosave, GildenGroen, Goldewijk, Grondstoffen Collectief Almere/Digitale bouwkeet, Koopmans, KSP Kunstgrasvelden, PRICE, Qua-Vac bv, Rebourne Pop Up Solutions en Reimert Groep. 

De hackathon heeft meerdere doelen. De studenten leren interdisciplinair samen te werken, ontwikkelen leiderschapscompetenties en ontdekken waar hun talent ligt. De bedrijven krijgen concrete suggesties voor verduurzaming van hun bedrijfsvoering, en doen in drie dagen out-of-the box inzichten op. Bovendien werken ze samen met jong bijna afgestudeerd talent, en dus wellicht toekomstige werknemers. 

Gemeente Almere krijgt als opdrachtgever oplossingen aangereikt voor het duurzaam ontwikkelen van Almere Pampus. Het onderwijs kan tijdens de hackathon vernieuwende onderwijsvormen testen en duurzaamheid onder de aandacht van docenten en studenten brengen en beter in het onderwijsprogramma inbedden. 

De hackathon ‘Reshape the future’ is van 19 tot en met 21 september bij theatergezelschap Vis à Vis in Almere Poort. Op de eerste dag gaan de studenten op bezoek bij ‘hun’ bedrijf.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto