Een verdrietige Tineke Ras bij de sloop van het oude speelhuisje (Foto: Fred Rotgans)
Een verdrietige Tineke Ras bij de sloop van het oude speelhuisje (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Inzamelactie voor nieuw speelhuisje Luierpark

Algemeen

STRIPHELDENBUURT - Er is een inzamelingsactie gestart voor een nieuw speelhuisje in het Luierpark in de Stripheldenbuurt. Het speelhuisje wat er eerder stond is weggehaald.

Door Indira Draijer

Het oude speelhuisje moest worden verwijderd omdat deze niet door de laatste veiligheidskeuring kwam. Zo waren de palen al aan het rotten. Het is de bedoeling dat het nieuwe speelhuisje langer mee kan gaan. Daarom wordt nu gekozen voor ontwerp met behandeld hout.

Tineke Ras, de oprichter van het Luierpark, zegt dat er een speelhuisje in het park thuishoort en dat het oude huisje veel gebruikt werd door kinderen uit de buurt. Ze is blij met de donaties van 900 euro van de Rabo Club Support actie en van 500 euro van Monuta Uitvaartonderneming. Maar dat is lang niet genoeg want het nieuwe huisje gaat zo’n 15.000 euro kosten. Daarom hoopt ze van harte op nieuwe sponsors en donateurs. De inzameling verloopt via https://steunactie.nl/ en heet daar ‘Speelhuisje Luierpark Almere’.

Het Luierpark is in 2017 opgericht om het leven te vieren. Ouders kunnen er een boom kopen als er een baby geboren is. Ouders die een levenloos kindje hebben gekregen kunnen ook een herdenkingsboom aanschaffen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto