Riena Tienkamp (staatsbosbheer) en Rik Meerema (Aeres) tekenden de overeenkomst. (Foto: aangeleverd)
Riena Tienkamp (staatsbosbheer) en Rik Meerema (Aeres) tekenden de overeenkomst. (Foto: aangeleverd)

Opleiding ‘Natuurwerker’ bij Aeres en Staatsbosbeheer

Algemeen

ALMERE – Met nu nog een kleine groep studenten is het Aeres MBO Almere begonnen met het eerste jaar van de opleiding Natuurwerker. Voor deze opleiding op mbo-3-niveau wordt samengewerkt met Staatsbosbeheer.

Tijdens deze opleiding leren de studenten werken in de natuur. Om de studenten zoveel mogelijk praktijkervaring op te laten doen, werkt het Aeres MBO Almere samen met Staatsbosbeheer Almere. Zo leren de studenten alles wat ze moeten weten in het werkveld. Zo hebben de studenten recent nog een bosmaaicursus gehad, heeft de boswachter de studenten uitleg gegeven over bosbeheer en gaan ze binnenkort aan de slag met het planten van nieuw bos.‘’
Toen ik zelf nog als student op het Aeres MBO Almere zat vond ik het werk buiten altijd veel leuker dan alleen de theoretische lessen op school’’ , zegt boswachter Amy Zeeman. “Misschien zien wij deze studenten over een paar jaar wel weer terug als collega binnen Staatsbosbeheer.”

Almeerderhout

Het bosgebied Almeerderhout gaat behoorlijk veranderen en zal daardoor veel ruimte bieden voor de studenten van Natuurwerkers-opleiding. Van boskamers (stukjes Almeerderhout, grenzend aan een woonwijk) tot aan de ontwikkeling van speciale excursies en evenementen. Maar ook de nieuwe indeling van het bos door middel van verschillende bossferen zorgt voor een hoop verandering.
“De afgelopen jaren is de druk op de natuur in het Almeerderhout alleen maar sterk toegenomen”, zegt Zeeman. “Dit resulteert in overlast voor gebruikers maar ook voor de natuur. Met de nieuwe indeling van het stadsbos willen wij niet alleen meer rust en ruimte creëren voor de natuur, maar ook voor de bezoekers.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto