Het nieuwe woonzorgcentrum Leemwierde in Almere Haven. (Foto: aangeleverd)
Het nieuwe woonzorgcentrum Leemwierde in Almere Haven. (Foto: aangeleverd)

Woonzorg Flevoland opent woonzorgcentrum Leemwierde in Haven

Algemeen

HAVEN - Woonzorg Flevoland huurt het gloednieuwe woonzorgcentrum Leemwierde in Almere Haven van woningcorporatie de Alliantie. De Flevolandse zorgorganisatie heeft grootse plannen voortoekomstbestendige ouderenzorg in de oudste wijk van Almere met Leemwierde als middelpunt.

Sinds 2015 is zorgorganisatie Woonzorg Flevoland actief in Almere. Als aanbieder van huishoudelijke ondersteuning, individuele begeleiding, dagbesteding voor mensen met dementie en thuiszorg. “Het is altijd onze wens geweest om in Almere, net zoals we in Lelystad doen, in de breedte zorg te kunnen bieden. Dus ook intensievere intramurale zorg,” vertelt John Bos bestuurder van Woonzorg Flevoland. “We zijn ontzettend blij met de mogelijkheden die Leemwierde biedt voor de inwoners van Almere. Ouderen in Almere Haven kunnen straks in hun eigen vertrouwde wijkzelfstandig blijven wonen met zorg in nabijheid.”

Divers zorgaanbod

Het in een parkachtige omgeving gelegen Leemwierde heeft 60 ruime studio’s, verschillende huiskamers, grotere verblijfruimtes en binnentuinen. De studio’s zijn ook geschikt voor echtparen met een zorgvraag. “Op de verdieping bieden we zorg aan mensen met dementie en komen er belevingsgerichte huiskamers. In de studio’s op de begane grond kunnen mensen met somatische en/of psychogeriatrische klachten zelfstandig wonen en de benodigde zorg krijgen vanuit de thuiszorg. Het Eerstelijnsverblijf verhuist naar Leemwierde en er komt een dagbesteding voor mensen met dementie. Mensen uit de wijk of mensen die in Leemwierde wonen kunnen hiervan samen gebruik van maken,” legt Bos uit.

Het zorgconcept wordt de komende periode verder uitgewerkt. Voor de zomer wil Woonzorg Flevoland de eerste bewoners verwelkomen op de nieuwe locatie. Vóór die tijd moet nog veel gebeuren, zoals het werven van zorgpersoneel.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto