Wethouder Jesse Luijendijk verrichtte de kick-off op basisschool De Driemaster. (Foto: aangeleverd)
Wethouder Jesse Luijendijk verrichtte de kick-off op basisschool De Driemaster. (Foto: aangeleverd)

Almeerse scholen gaan strijd aan met elektronisch afval

Algemeen

ALMERE- Negen basisscholen uit Almere doen vanaf deze week tot en met donderdag 11 april mee met de E-waste Race. Het project is officieel van start gegaan met een kick-off door wethouder Jesse Luijendijk op basisschool De Driemaster. 

De negen deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval, oftewel e-waste. De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een bijdrage aan de circulaire economie. Wanneer klein elektronisch afval apart wordt ingeleverd, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en hoeven er minder grondstoffen uit de aarde te worden gehaald. 

Onder elektronisch afval vallen kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd. Het verzoek is om zelf, indien mogelijk, eventuele batterijen uit de in te leveren apparaten te halen. 

Deelnemende scholen

De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. De scholen die in Almere meedoen zijn OB Het Avontuur, OBS Polygoon, Oosterwoldschool Sofia, De Verwondering, PCB De Lichtboei, BS De Driemaster, Aurora, Montessorischool Stad en OBS De Zevensprong. De E-waste Race Almere is mogelijk gemaakt door de gemeente Almere, Stad & Natuur Almere, Stichting Open en Weee Nederland.

Wie in de buurt woont van een van de deelnemende scholen kan tot donderdag 11 april gratis elektronisch afval thuis laten ophalen. Elektronisch afval kan in dat geval online worden aanboden op de website www.ewasterace.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto